Makó

25 milliós fejlesztés Csanádalbertin


Kívülről és belülről is megújult az előző év vége felé a csanádalberti könyvtár és teleház, köszönhetően annak, hogy Csanádalbertiért Közalapítvány, mely a helyi önkormányzat alapítványa, 20 millió forintos uniós támogatást nyert a munkálatok elvégzésére, melyhez így nem kellett önerő.  A támogatásnak köszönhetően az épület külső hőszigetelést kapott, kicserélték a régi ajtókat, ablakokat. Az udvar kiburkolták, ott padokat helyeztek el és kerítést is építettek.  A korábban üres könyvtár mögötti részre padokat, asztalokat helyeztek, s zúzottköves sétányt építettek, de a szomszédban lévő a sportpályát is újrafüvesítették. És immár napelemes világítótestekkel ellátott kosárlabdapálya is a játékosok rendelkezésére áll.

Összesen 3 millióból építette ki az önkormányzat az öntözőrendszert s a focipálya világítását,valamint egy 300 négyzetméteres, térköves parkolót.

A temetőben is folytattak fejlesztést, mely egyik elemeként rendbe tették a ravatalozóig vezető utat. A Leader pályázaton nyert 4 millió forinthoz hozzátettek még 1 milliót, s ebből a pénzből 200 négyzetméter díszburkolatot építettek. A sírkertbe érkezők számára 5 új padot helyeztek el és emellett 30 díszfát ültettek ki.