Hírek

Elfogták a rendőrök a dohánybolti rablókat


A Szeged Plázában fogták el a Szegedi Rendőrkapitányság nyomozói K. Sándort, akit azzal gyanúsítanak, hogy január 6-án 3 óra 35 perckor kirabolta a szegedi Zárda utcában lévő Nemzeti Dohányboltot. A 27 éves férfi arcát egy sállal és egy napszemüveggel takarta el, amikor belépett az üzletbe. A nála lévő késsel a bevétel átadására kényszerítette az eladót, majd elmenekült.

A Szegedi Rendőrkapitányság nyomozói az adatgyűjtés eredményeként megállapították, hogy a támadó egy autóval távozott a helyszínről. A kocsit tegnap megtalálták a Szeged Pláza mélygarázsában, majd néhány perccel később a vásárlótérben elfogták a gyanúsítottat is, miközben párjával moziba tartottak.

A nyomozók az újszegedi körzeti megbízottakkal együttműködve kiderítették, hogy K. Sándort a rablásban testvérének élettársa segítette sofőrként. Ő az esti órákban feladta magát, miután megtudta, hogy a rendőrök megyeszerte keresik. A nyomozók a házkutatások során lefoglalták a bűncselekmény elkövetéséhez használt kést és sálat.

Fotó: police.hu

A Szegedi Rendőrkapitányság K. Sándor és a 25 éves K. Andor ellen felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást. A rendőrök mindkét férfit őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat.

A Szegedi Rendőrkapitányság ezzel valamennyi a város területén történt dohánybolt rablást felderítette és a gyanúsítottakat elfogta.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője az ügyben korábban kitűzött 200 ezer forint nyomravezetői díjat visszavonta.