Makó

Rikárdó 3 óránként eszik, alszik és gyarapszik


Korom András – Makó-Rákos

Kíváncsian nyitogatta a szemeit Makó-Rákosi otthonában az idegenekre, de leginkább az őt ölében tartó édesanyjára valamint nővérére Dzseniferre az ország immár leghíresebb kisbabája, az év első hazai újszülöttje Rácz Péter Rikárdó, amikor ma kora délután meglátogatta a családot Czirbus Gábor.

Makó alpolgármestere azért érkezett, hogy személyesen gratuláljon a kisfiú érkezéséhez, felajánlja az önkormányzat és a saját segítségét, s egyben megnyugtassa a szülőket.

Novák Előd facebookos bejegyzése után a legnagyobb közösségi portálon ugyanis különféle rasszista vélemények jelentek meg a babával kapcsolatban, s ezek alaposan felkavarták Ráczék lelki nyugalmát.

Czirbus Gábor azt tanácsolta a szülőknek, hogy ne foglalkozzanak a rosszindulatú bejegyzésekkel, s egyáltalán ne is nyissák meg az internetes oldalt. Az őket felkereső újságírókat pedig nyugodtan küldjék el azzal, hogy nem nyilatkoznak. Az ismeretlen számokról csörgőknek pedig egyáltalán ne vegyék fel a telefont.

– Volt olyan stáb, mely azt kérte tőlem, hogy vigyem ki a kicsit a szobából a szabadba, hogy ott örökíthessék meg. Akadt olyan is, amely egyszerűen nem értette meg, amikor mondtam, hogy nem akarunk a médiában szerepelni – mondta Szilvia, Rikárdó édesanyja.

Édesanyja Rikárdóval és Dzseniferrel a kisfiú egyik nővérével. Csak nyugalmat szeretnének.

– Kiadtam egy sajtóközleményt, mást nem akarok mondani – tette hozzá Rácz Péter, Rikárdó édesapja.
Hogy a szülők nyugtalanul alszanak, azon nem lehet csodálkozni, az elhíresült kisfiú miatt ugyanis számos tévéstáb és újságíró próbálta őket nyilatkozatra fogni. Akadt köztük olyan is – mondta az édesapa -, mely annyira nem akart távozni lakásuk elől, hogy rendőrt kellett hívni miattuk.

– Egyetlen dolgot szeretnénk – válaszolták a szülők az alpolgármester azon kérdésére, hogy a város miben tudná őket segíteni – azt, hogy békében, nyugalomban tudjuk nevelni a gyerekeinket.

A közmunkásként dolgozó édesapa korábban nehézgép-kezelői képzettséget szerzett, most azért gyűjt KRESZ vizsgára, hogy majdan a homlokrakodókkal vagy a markológépekkel a közutakon is közlekedni tudjon, két munkaterület közt.

Czirbus Gábor azt kívánta nekik, hogy legyenek büszkék kisfiukra és legalább annyi örömük legyen benne, amilyen akkor volt, amikor hazavitték.

A családapa végül fontosnak tartotta megjegyezni, hogy a híresztelésekkel ellentétben az első kislánya még az előző párjától született.

Kisfia második keresztnevét egyébként az édesapja adta.