Makó

Rikárdó édesapja: nem szolgáltunk rá a gyűlölködő megjegyzésekre!


“Amióta megjelentek az interneten a gyermekünket támadó írások, köztük egy parlamenti párt alelnökének, a jobbikos Novák Elődnek a bejegyzése, sem én, sem a feleségem nem tudunk aludni. Képtelenek vagyunk feldolgozni, hogy pici babánkat minden ok nélkül bántják.
Novák Előd nem ismer minket! Mi nem segélyen élünk, nem voltunk soha büntetve, van szakmám, nehézgép-kezelő vagyok, csak azért nem tudok a szakmámban elhelyezkedni, mert még le kell tennem a KRESZ-vizsgát, amire most gyűjtjük a pénzt. Jelenleg az önkormányzatnál közmunkásként dolgozom, adót fizetek, a köz javát szolgálom, munkámmal eddig mindenki elégedett volt. Ezért is történhetett, hogy környezetemben, aki csak ismer, kiáll mellettünk.
Rettenetes volt olvasni nemcsak Novák Előd, hanem mások gyűlölködő megjegyzéseit is az interneten, amelyre nem szolgáltunk rá!
Orvosi papírokkal tudjuk azt is igazolni, hogy nem időzítettük a szülést, a császármetszést és annak idejét a szülész szakorvos szakmai megfontolás alapján döntötte el.
Mélységesen elszomorít, hogy gyermekemnek és családomnak pusztán, mert január elsején elsőként jött a világra 2015-ben, ilyen gyűlöletet kell elszenvednie.
 Ugyanakkor az nagyon jó érzés, hogy sokan kiállnak mellettünk, és Makón, is országosan is érezzük az emberek szeretetét, ami felénk irányul. Velünk vannak nemcsak a barátok és ismerősök, hanem az orvosok, az önkormányzat dolgozói, sőt a polgármester-asszony is, amit ez úton is köszönünk mindannyiuknak!
 Akik viszont nem így állnak hozzánk, azokat arra kérjük, kisfiunk, családunk, de az egész magyarországi cigányság érdekében is, hogy fejezzék be a gyűlölködést! Ilyet mi még nem tapasztaltunk, és egy világ dőlt össze bennünk, hogy egy újszülöttel ilyen történhet Magyarországon. Novák Elődöt pedig felszólítjuk, hogy a nyilvánosság előtt kérjen bocsánatot a kisfiunktól!

Írta családja nevében: Rácz Péter, Rácz Péter Rikárdó édesapja