Makó

Facebook oldal indult Rácz Péter Rikárdóért, a rasszizmus ellen


“Aki egyetért, kérjük lájkolja, és írjon esetleg még hozzá egy-egy jókívánságot! A kívánsággyűjteményt kinyomtatjuk és eljuttatjuk a családnak, hogy Rácz Péter Rikárdó, ha felnő, erőt meríthessen belőle. A megosztásokat is megköszönjük, hogy minél többen tudjanak róla!
Kedves Rácz Péter Rikárdó!
Kívánunk neked és családodnak sikeres és boldog életet! Ne halld meg az ellenséges hangokat, higgy magadban, életed legyen örömteli, találd meg utadat, bontakoztasd ki tehetségedet! Isten áldása kísérje lépéseidet!”
olvasható az Egymillióan Rácz Péter Rikárdóért közösségi oldalon.

Az oldal arra reakció, hogy ahírekre miszerint a makó-rákosi kisfiú, az ország első újévi babája 100 ezer forintot kapott a makói önkormányzattól, többen rasszista kommentárokat fűztek.
Az oldal mottójának: “Egymillióan azért, hogy Rácz Péter Rikárdó egy gyűlöletmentes világban nőjön fel! Ha ezzel a célkitűzéssel egyetértesz, akkor kérlek lájkold és oszd meg az oldalt! Jó egészséget a babának, és a mamának!” eddig 3233-an tettek eleget.
Mint arról beszámoltunk, a kisfiú január 1-jén hajnali 0 óra 1 perckor császármetszéssel született a makói kórházban, édesapja, Rácz Péter nehézgép-kezelő végzettséggel rendelkezik, közmunkásként dolgozik, édesanyja háztartásbeli, s a kisfiút odahaza 3 lánytestvére várja.