Hírek

Nagy János a makói kézis lányok új edzője


Bojtor Boglárka – Makó

Mari Attila az egyesület elnöke a sajtótájékoztató elején megköszönte az önkormányzat támogatását, mellyel az anyagi keretek feltöltődni látszanak, majd hozzátette, hogy ezek után a siker már csak a lányokon múlik, a felelősség rajtuk van.
Azért az edzőktől is sok minden függ, éppen ezért az egyesület új vezetőedzője Nagy János lett, aki már sok-sok csapattal foglalkozott korábban, mind fiú, mind lánycsapatokkal. Bemutatkozójában röviden elmesélte eddigi huszonhét éves edzői munkáját, majd hozzátette, hogy az utóbbi időben a közoktatásban tevékenykedett. Ezután a makói múltról is ejtett pár szót, ami már történelem, és nagyon jól mutatja, hogy van mire építeni. A csapat többször is szerepelt az élvonalba, utoljára 2006-ban. Az utóbbi szezonban sajnos nem a hagyományoknak és a múltnak megfelelő helyezést érték el.

– Ennél lejjebb nem nagyon mehet a csapat, jelenleg a padlón van, de próbáljunk meg valahogyan ebből előre lépni közösen. Fogjunk össze, és dolgozzunk hétről hétre, hiszen a hagyomány is kötelez- biztatta új tanítványait Nagy János. – Próbáljuk majd a makói és környékbeli fiatal hölgyek figyelmének középpontjába állítani ezt a fantasztikus sportot, ami népszerűségnek örvend az egész országban. Ezzel az utánpótlás is meglenne, akikkel együtt a már tapasztalt játékosok mindent az alapoktól kezdenek majd, amik valamilyen szinten le vannak rakva – folytatta.

A hogyan tovább kérdéskörében előtérbe helyezik az intézményekkel fenntartott kapcsolatokat és a toborzást is. A kezdeti részletes edzésterv már ki van dolgozva, ami heti három-négy edzést tartalmaz. Fókuszban mindig a bajnokságra való készülés áll majd, de ettől teljesen független megmérettetéseken is rész vesznek majd a lányok, akár még jótékonysági mérkőzéseket is bevállalnak majd, amire be lehet csalogatni a nézőket. Ehhez elengedhetetlen a kiváló felkészültség.

Az edzéseken is sok újdonság lesz majd, előtérbe kerül a víz, mint az egyik természetes lételem, így a vízilabda is, mint kiegészítő sportág. Az új futópálya rengeteg lehetőséget rejt magában, hiszen fejlődés általában ott érzékelhető, amit mérünk. Éppen ezért a csapattagok a közeljövőben élettani és fizikai felméréseken vesznek részt, így érzékelhető fejlődést tapasztalhatnak majd.
-A cél nem lehet más, mint a bajnokságban a középmezőnyben végezni- mondta el tervét a lányoknak az új edző. -Nincs olyan csapat, ami verhetetlen, tartja a mondás, de már kiderült sajnos gyakorlatilag van. Ezért tegyünk egy célt magunk elé, ami miatt felvállaljuk azt a rengeteg plusz munkát, ami az eredményekhez kell.

Végül Czirbus Gábor, alpolgármester ismertette az új városvezetés célját. E szerint a makói sportélet kifejezetten fontos, és szeretnék az utánpótlás bázist is biztosítani az egyesületeknek. Ezért olyan fontosak a hasonló célok, mint az elhangzottak. Szeretnék azt, hogy a csapatok a makóiakat is szórakoztatnák és minél több mérkőzésen részt vegyenek a nézők is.