Hírek

Wolf Kati esete a makói újévi koncert szervezőivel


Korom András – Makó

Hiába várták a makói újévi koncertre a nézők a sztárvendégként már a plakátokon is beharangozott Wolf Katit, a népszerű művésznővel nem kötöttek írásbeli szerződést erre az alkalomra, ráadásul ő erre a napra kisebbik lánya születésnapja miatt egyáltalán nem is vállalt fellépést.

Az újévi koncerten viszont bemondták, hogy a szervezők külön, személyes értesítése nélkül váratlanul lemondta a fellépését. Így a koncert moderátora Jéger Szabolcs, a Full Moon zenekart konferálta színpadra.

A koncert plakátja Wolf Katit is ígérte, de az is olvasható rajta, hogy a műsorváltoztatás jogát fenntartják.

Annak ellenére tették ezt, hogy Wolf Kati valamivel több mint 102 ezer követőt magáénak mondható facebook-os oldalán december 31-én a makói rajongók érdeklődésére világosan leírta: “Kedves makóiak! A holnapi újévi koncertet tévesen velem hirdetik, de én nem lépek fel holnap sehol, csak a konyhámban 🙂 Remélem, máskor majd találkozunk. Puszi.”
Egy másik bejegyzésében pedig azt közölte, hogy hogy még a férjével sem beszélt senki a makói fellépéséről.

A népszerű énekesnő január másodikán pedig azt írta facebookos oldalára: “Kedves makóiak, akik elmentetek az újévi koncertre, amit velem hirdettek és amit állítólag lemondtam aznap! Egyáltalán nem szerződtem le erre a fellépésre, a legelső felkérésre nemet mondtam, mert jan. 1-én sosem dolgozom, ez a kisebbik lányom születésnapja. A szervezők viszont aljas módon velem hirdették a fellépést, és többszöri felszólításra is azt a választ kaptuk, hogy majd aznap bejelentik, hogy megbetegedtem!!! És tegnap ki is írták, hogy azért nem mentem, mert lemondtam. Szégyelljék magukat, ennyit tudok hozzátenni a sztorihoz!

Wolf Kati fellépését a makói újévi koncerten egyébként nem csak utcai plakátokon hírdették, de megjelent az a Hagymaház internetes oldalán (igaz azt mára eltávolították), a Makói Mozaik 51-es számának 23. oldalán is.

Gajda Ferenc nyilatkozat helyett közleményt adott ki az ügyben.

Gajda Ferenc, a Makó Városi Kulturális – Közművelődési Nonprofit Kft az ügyben az alábbi sajtóközleményt adta ki, melyben elismerte, hogy Wolf Katival az újévi koncerten való fellépésre nem született írásbeli szerződés a művésznővel:
A makói Újévi Koncertnek 23 éves hagyománya van és minden évben 1000-1500 fő jön el együtt ünnepelni, és annak részeként meghallgatni a polgármester újévi köszöntőjét. A műsor felépítésében a meghívott vendég azért ékelődik be, hogy a fúvósok ez idő alatt tudjanak pihenni. A koncert évekre visszamenőleg mindig telt házas, sztárvendéggel és vendégelőadó nélkül egyaránt.
Az adventi időszak tervezése és szervezése 2014 novemberében kezdődött meg. Akkor döntött úgy a Hagymaház vezetése, hogy az idei Újévi koncert sztárvendégeként Wolf Katit hívja meg. A művésznő menedzserével – Bognár Attilával – telefonon megtörtént az időpont és a helyszín, valamint a gázsi egyeztetése is, ahol fel sem merült, hogy erre a napra fellépést nem vállal. Egy későbbi telefonhívásban az is tisztázásra került, hogy a populáris zenét játszó művésznő egy komolyzenei koncert felépítésében, hogyan és miként kap helyet. Így a szervezők a jóhiszeműség alapján kezdték el a rendezvény hirdetését Wolf Kati nevével. A menedzserrel történt szóbeli megállapodás alapján e-mailben elküldték a szervezők azt a levelet, melyre válaszul a kész szerződést várták. Mivel az első levélre november 24-én nem érkezett válasz, ezt megismételték december 01-én is. Többszöri próbálkozásra sem sikerült a menedzserrel a későbbiekben beszélni, ezzel a szervezőket az utolsó pillanatig bizonytalanságban tartotta.
Miután a művésznő menedzsere elérhetetlen volt telefonon, így az utolsó napokban élt a Hagymaház a műsorváltoztatás lehetőségével – melyet a plakáton is olvashattak a kedves vendégek. 2014. december 31-én még egyeztetés történt a Fool Moon zenekarral a másnapi fellépésükről, akiknek ezúton is köszönjük, hogy fellépésükkel színesítették a makóiak aznapi ünneplését, újév köszöntését.
Az, hogy a műsorban a művésznő betegségére való hivatkozás történt, egy félrecsúszott kommunikációnak köszönhető. Ez azonban azon a tényen nem változtat, hogy a szervezők is értetlenül és csalódottan állnak a kialakult helyzet előtt. A szóbeli megállapodás alapján nem gondolták, hogy a menedzser a megbeszéltekhez képest még a fellépés lemondásáról sem értesíti őket. Sajnálják, hogy az utolsó pillanatban élniük kellett a műsorváltoztatás jogával. Valamint megdöbbenve olvasták a művésznő közösségi oldalán kitett bejegyzését, mely olyan színben tünteti fel a szervezőt, mintha semmilyen egyeztetés vagy megállapodás nem történt volna.

Makó, 2015. 01. 03., Gajda Ferenc, Makó Városi Kulturális – Közművelődési Nonprofit Kft.