Makó

Négy embert mentettek meg a kihűléstől


Forró teával és takaróval tartottak melegen azt a fedél nélküli férfit (a police.hu fotóján) a szegedi rendőrök a Magyar Máltai Szeretetszolgálat krízisautójának megérkezéséig. aki a szegedi Murányi utca egyik házának lépcsőfordulójába vackolta be magát.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába tegnap a délutáni órákban érkezett a bejelentés arról, hogy Szegeden, a Murányi utcában egy férfi vackolta be magát az egyik lépcső alá. A helyszínre irányított járőröknek a fedél nélküli személy elmondta, hogy nagyon fázik, de nincs hova mennie, ezért költözött be a lépcsőfeljáró alá. Az ügyeletvezető azonnal értesítette a Magyar Máltai Szeretetszolgálat krízisautó szolgálatát és forró teát, valamint takarót juttatott a helyszínre. A rendőrök betakarták és megitatták az átfázott férfit, majd átadták őt a szeretetszolgálat munkatársainak.

Hódmezővásárhelyen három bajba jutottnak segítettek az egyenruhások újév napján. Először 6 óra 40 perckor egy, az Andrássy utcán fekvő személyhez riasztották a járőröket. A 24 éves fiú nem tudott lábra állni, ezért a rendőrök hazavitték, ahol átadták édesanyjának. A délutáni órákban az Észak utcai buszmegállóban találtak egy magatehetetlen fiatalt a járőrök, aki a padon feküdt. Mivel nem lehetett vele kommunikálni, a rendőrök mentőt hívtak a helyszínre, akik további kezelés céljából kórházba szállították. Néhány perccel 23 óra előtt egy földön fekvő személyre figyeltek fel az egyenruhások a Csomorkányi utcán. A zavartan viselkedő fedél nélküli férfit biztonsági intézkedés keretében melegedőhelyre szállították.

MH-CSMRFK