Makó

Havas balesetsorozat Makó környékén


Reggel fél nyolckor három kamion és egy személyautó is elakadt ugyanazon a helyen. A makói 43-as számú főút harminchetes kilométerszelvényénél a hófúvás okozta a fennakadásokat. A makói tűzoltók hólapátokkal, kéziszerszámokkal mentették ki a járműveket a hó fogságából.

Kilenc órakor Apátfalva külterületén, a 4434-es úton egy román rendszámú személyautó lecsúszott az útról. Hatan utaztak a járműben, senki sem sérült meg. A makói egységek vontatták vissza az autót az úttestre.

Tíz óra után pár perccel Kiszombornál, a 43-as úton egy személyautó megcsúszott a havas úton és felborult. A makói egységek kerekeire állították, majd áramtalanították a járművet. Az autó sofőrje könnyebben sérült, a mentőszolgálat kórházba szállította.

Tizenegy óra előtt Makónál, a 4426-os út 19-es kilométerszelvényénél egy kamion keresztbe fordult az úton. A mentési munkálatokat a makói egység végezte el, ennek köszönhetően a forgalom rövid időn belül helyreállt az érintett útszakaszon.

A 4432-es úton, Makó külterületén egy Iveco típusú kisteherautó akadt fent a hótorlaszokban. A makói egység visszavontatta az útra a kamiont. A baleset közelében egy másik elakadt kamiont is kimentettek a makói egységek. A macedón rendszámú teherautót drótkötéllel vontatták ki az árokból – tudtuk meg Molnár Krisztinától, a katasztrófavédelem megyei szóvivőjétől.