Hírek

Személyi változások a makói városházán


Sarnyai Tibor kommunikációs ügyintéző még október 1-jén, azaz a választások előtt mondott fel, miután a fővárosban talált magának új munkát.

A választásokat követően közös megegyezéssel szűnt vagy szűnik meg több a korábbi városvezetés alatt kulcspozíciót betöltött köztisztviselő munkaviszonya. Így már nem dolgozik ott Csomor Ágnes, aki korábban a hatósági osztályt vezette, Dénesné Szűcs Henriette, a polgármesteri iroda vezetője, Juhászné Kérdő Edina, a pénzügyi osztály vezetője, illetve Joó Imre, a korábbi polgármester sofőrje. Mindannyian szabadságmegváltásban és végkielégítésben részesültek.

Az év végéig még szabadságát, majd ezt követően felmondási idejét tölti dr. Bánfi Margit korábbi jegyző is. A jegyzői feladatokat Bálint-Hankóczy Beatrix, a jegyzői iroda vezetője látja el.

(A polgármesterré választása előtt a makói tankerületet vezető Farkas Éva addigi munkakörét Czellár Mónika látja el, a KLIK makói tankerülete megbízott vezetőjeként.)

Mint arról korábban már beszámoltunk, a makói polgármesteri hivatal átszervezésekor létrejött a külügyek, a kulturális-, a marketing-, a sajtó-, a városi honlappal kapcsolatos feladatokat ellátó, valamint a polgármester és az alpolgármester munkáját segítő kabinet iroda, a jegyző alá rendelt önálló belső ellenőrzés, a jegyzői iroda: közigazgatási és hatósági csoporttal, a pénzügyi iroda: adó- illetve számviteli csoporttal, az innovációs és városfejlesztési iroda: a vagyon- és műszaki csoporttal, illetve a szintén újonnan létrehozott az önkormányzati intézmények és gazdasági társaságok felügyeletét ellátó jogi iroda működik.

Ezek közül a Barna Gábor vezette kabinet, valamint a jogi iroda jelent meg új elemként a helyi közigazgatás palettáján.