Hírek

Havazik a makói térségben


Az Útinform szolgálat vasárnap reggeli összesítése alapján az ország nagy részén csapadékmentes az idő, kivéve a Dunántúl nyugati területein, ahol váltakozó halmazállapotú hó esik. Vas és Zala megye nagy részén, Somogy és Baranya megye nyugati területén, valamint Mosonmagyaróvár és Fertőszentmiklós környékén havazik, intenzív havazást jeleztek útellenőreink Szentlőrinc térségéből. Szállingózik a hó Csorna, Ajka, Sárvár, Keszthely, Lenti és Kaposvár közelében. Szombaton az ország több megyéjében preventív jelleggel végeztünk síkosságmentesítést, illetve tegnap este óta a havazásban érintett területeken folyamatosan, ütemezetten végeznek hóeltakarítási és síkosságmentesítési munkákat szakembereink. Az autópályák vizesek, nedvesek, a leálló sávon helyenként előfordulnak latyakos szakaszok. A főutak nagy része szintén vizes vagy nedves, az intenzívebb havazásban érintett helyeken viszont a fő- és mellékutak egy részén téliesebb útviszonyokra számíthatnak a közlekedők, de az országos közutak járhatóak.

A látási viszonyok kielégítőek, elszórtan párás a levegő, a havazásban érintett térségekben lecsökkent a látótávolság. Gyenge a légmozgás, de Mosonmagyaróvár, Keszthely, Szentlőrinc és Mohács, valamint Kápolnásnyék és Hódmezővásárhely térségében közepes erősségű szél nehezítheti a közlekedést.

A www.utinform.hu weboldalunkon naponta hét alkalommal teszünk közzé országos összesítést az aktuális út- és látási viszonyokról, a közlekedőknek érdemes utazás előtt itt tájékozódniuk, vagy a Facebook és Twitter oldalunkon. Ha személyre szabott információkra van szüksége az autósoknak, akkor megyei diszpécserközpontjaink és Útinform szolgálatunk munktársai is állnak a rendelkezésükre, minden elérhetőségünk megtalálható a weboldalunkon.

Pécsi Norbert Sándor
kommunikációs osztályvezető
Magyar Közút Zrt.