Hírek

A város segített a tegnapi makói lakástűz miatt hajléktalanná vált családon


– Az első kérdésem rögtön az volt, amikor értesültem a tragédiáról, hogy vajon miben segíthetek. Két pici gyermek is van a családban, Lara és Bence. Biztonságot adunk nekik ezzel az átmeneti megoldással. Köszönöm a tűzoltók, a katasztrófavédelem gyors és precíz intézkedését, az ENI munkatársainak segítségét és mindenkiét, aki részt vett a mentésben – mondta el Farkas Éva Erzsébet polgármester asszony.

Balogh Róbert, makói tűzoltóparancsnoktól kapott tájékoztatás szerint kedden délután 16 óra 13 perckor érkezett a bejelentés, hogy tűz ütött ki makói Kálvin utcai paneltömb, egyik 5. emeleti, zárószinti lakásában. 5 percen belül a helyszínre érkeztek, negyed órán belül eloltották a  tüzet. Senki sem sérült meg. Lakosságvédelmi intézkedésre volt szükség, a fűtésszolgáltatást kellett visszaállítani, ehhez a szolgáltatótól szakembert hívtak, aki megoldotta a problémát. Senki sem maradt fűtés nélkül.

Makó polgármestere ajándékot is vitt a családnak.

Az önkormányzati lakásban 4 felnőtt és 2 gyermek lakott. A felnőtteket, Malesich Edét és párját Fátyol Mónikát és gyermeküket, valamint a náluk vendégeskedő Malesich Noémit és párját Barta Tamást, valamint a 2 éves és 7 hónapos gyermeket az ENI Hajnal utcai, Időskorúak Átmeneti Gondozóházába helyezték el. Egy külön szobát rendeztek be nekik, vacsorát kaptak. Itt maradhatnak még krízis ellátás keretében, amíg nem találunk nekik új otthont. Az önkormányzat, megoldásként az átmeneti helyzetet követően önkormányzati lakást biztosít a családnak. Az egyik közösségi oldalon is elkezdtek szervezkedni az emberek, makóiak a makóiakért, nagyon jó érzés ezt látni. Tudni, ha baj van, itt vagyunk egymásnak. Segítünk – tette hozzá a Farkas Éva Erzsébet polgármester..