A Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Bartók Székhelyintézmény diákjai életében programmal telinek bizonyult az adventi várakozás időszaka, hiszen a város több pontján kivették a részüket, hogy segítsenek az ünnepre hangolódni.

Kórusaik a Szent István templomban varázsolták el a jelenlévőket, majd az adventi gyertyagyújtásra – a borús idő ellenére – sokakat kicsaltak a szökőkúthoz énektudásukkal. Többen a hangszereiket szólaltatták meg az ünnepi rendezvényeken.
A 4. z osztály a városházán az ünnepi testületi ülés kezdetét tette hangulatossá, majd a nyugdíjas pedagógusoknak és az iskola tanulóinak mutatták be karácsonyi műsorukat. A záró rendezvényként pedig két teltházas, színvonalas koncerten lépett fel a Bartók kórus a művészeti iskola utánpótlás zenekarával és az Ifjúsági Fúvószenekarral a Hagymaházban.

A sok-sok fellépés és szereplés mellett a gyerekek arról sem feledkeztek meg, hogy művészetükön túl is adakozzanak. Az otthoni játékaikból kiválogattak néhányat, becsomagolták és az iskolai karácsonyfa alá helyezték. A téli szünet előtti utolsó tanítási napon a Magyar Vöröskereszt makói dolgozói elszállították a csomagokat, majd gondoskodtak róla, hogy a játékok a legjobb helyre kerüljenek.

A gyerekek advent idején megismerhették az ajándékozás örömeit: adtak és kaptak is ajándékokat. Az Alapítvány a Makói Általános Iskoláért jóvoltából minden osztály egy társasjátékot kapott a karácsonyi ünnepségen. A Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanulóit meglepetés is érte. Egy helyi vállalkozó – Ornyik Mária és családja – több mint 70 csomagot készített és így ajándékozott meg sok-sok tanulót.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest