Hírek

Jégvarázs és Gyűrűk ura is volt a karácsonyi koncerten


Oláh Nóra – Makó

Nem is kezdődhetett volna stílusosabban a Szentestét idéző zenei bemutató, mint Ady Endre Karácsonyi rege című versének soraival, Ivanovici Afrodita tolmácsolásában. Farkas Éva Erzsébet polgármester ugyancsak költői idézettel, Rilke gondolataival hozta közelebb ezt a hangulatot köszöntőjében. Mint mondta, advent lélektisztító útján járva jó megpihenni, békét és feltöltődést lelni a klasszikus dallamok hallgatásával. A zene az összetartozás, a közösség ünnepe, ehhez kapcsolódóan személyes élményeit is megosztotta a nézőkkel.

Először a négy év óta együtt játszó, zenetanáraikkal kiegészült utánpótlás fúvószenekar ünnepre összeállított műsorát hallgathatta a közönség, Nagy Árpád vezényletével. Elhangzott többek között Bán László Karácsony éjjele, valamint Leonard Cohen halhatatlan slágere, a Hallelujah is; ezekben a produkciókban a Gilinger Ildikó által vezetett Bartók Kórus is közreműködött.
Népszerű slágerekkel emelte az est fényét Szilágyi Éva magánénekes, aki előbb a Beyonce-féle Ave Mariát énekelte el, majd a gyerekek körében kedvelt Jégvarázs című mesefilm Legyen hó című betétdalát.

Ismert melódiákban a hangverseny második részében sem szenvedhettünk hiányt, hiszen a Deák Sándor karmester által dirigált Ifjúsági Fúvós Zenekar csupa népszerű darabbal kedveskedett hallgatóságának. Elsőként Webber musicaljéből, a Jézus Krisztus Szupersztárból hangzott el egy válogatás, majd az újra színre lépő Bartók Kórussal „ráerősítve” előbb a White Christmas (Nézd, eljött már a szép ünnep…), majd az igazi zenei csemegének számító The Lord Of The Rings (Gyűrűk ura) című film dallamösszeállítása, majd a vidám Jingle Bell Rock. Nosztalgikusabb hangulatot idézett Pazeller Jakab Herkulesfürdői emlék hangversenykeringője. Az igényesen megkomponált műsor zárásaként ismét filmzene következett, az Oroszlánkirály betétdala, a  Sleight Right.

A koncert, képekben: