Hírek

100 családnak gyűjtöttek ajándékcsomagot a máltaisok Makón


Gajáta Fanni – Makó

Karácsony alkalmából adományokban részesülhettek a rászorulók a Máltai Szeretetszolgálat makói szervezete jóvoltából a makói József Attila Múzeumban. Az adományokban főleg idősök, nagycsaládosok és nehéz sorsban lévők részesültek a ma délelőtt.

– A Magyar Máltai Szeretetszolgálat immár 18 éve a Spar csoporttal együttműködve gyűjt tartós élelmiszert karácsony előtt, ehhez csatlakozott több mint 10 évvel ezelőtt a makói csoport is – kezdte a Máltai Szeretetszolgálat egyik önkéntese – ennek köszönhetően tudjuk meg ajándékozni azokat a rászoruló időseket, nagycsaládosokat, hajléktalanokat, akik egész évben nélkülöznek. Karácsony környékén több mint 100 csomagot tudunk szétosztani, az említett rászorulóknak.

– Nagyon örültünk az adománynak. Szebbé tették a karácsonyunkat – árulta el egy névtelenséget kérő háromgyerekes anyuka, miután átvehette a csomagot.

Körülbelül harminc család kapott ma csomagok, a többiekhez pedig hamarosan kiviszik az adományokat. Az adományokban részesült családok mind örültek a csomagoknak, hiszen az ünnepek alatt minden ilyen segítség jól jön. A máltaisok egyébként több mint 10 mázsa tartós élelmiszer gyűlt össze (liszt, rizs, tészta, édesség, olaj, stb.) melyet a napokban juttatnak el tagjaik és önkénteseik révén 120 makói és a környéken élő rászoruló család, egyedülálló, idős részére. A csomagok tartalmát gazdagítja az a 7 mázsa alma is, melyet azok a termelők ajánlották fel az MMSZ részére, akik nem tudták eljuttatni a megszokott piacokra a megtermelt gyümölcsöt.