Makó

Az öröm jegyében gyújtották meg az adventi koszorú harmadik gyertyáját


Bojtor Boglárka – Makó

– Nagyon várom már azt az időszakot, amikor a mindennapi rohanást felváltja az ünnep megnyugvást nyújtó hangulata – mondta Baloghné Vass Katalin, a Makói Civil Szervezetek Szövetségének elnöke. – Ma az öröm gyertyáját gyújtjuk meg. Örömet sok mindennel szerezhetünk másoknak, akár egy kedves mosollyal vagy lehetőségek megteremtésével. Én is annak örülök, amikor látom, hogy a gyermekek élnek a lehetőségekkel, de nem élnek vissza vele – folytatta Katalin, aki hisz abban, hogy akkor lesz valaki igazán boldog, ha észreveszi, hogy ami az igazi örömhöz szükséges, az már körülötte van. Ezt, a személyes szeretetben lehet megtalálni.

Kisbodri Gábor a Hanki-Ker Kft ügyvezető igazgatója az év legszebb, legmeghittebb időszakának neveztet az adventet. Egész évben ezekkel az emlékeinkkel töltődünk fel, az időszakot azonban mindenki másként éli meg. Van, ahol alig jut étel az ünnepi asztalra, és a családtagok csendes szeretetet ajándékoznak egymásnak, míg máshol mindenből bőségesen kapnak. Karácsonykor az emberek kicsit jobban hisznek a csodákban és gondolkodásuk is reménytelibb.
Ezt követően Kondrát Zoltán, a Belvárosi Református Egyházközség lelkésze mondott imádságot, majd fellobbant a koszorú gyertyájának fénye.

A Makói Kálvin Téri Református Általános Iskola kórusa mindenki által ismert karácsonyi dalokat adott elő, ami be is bizonyosodott, hiszen a közönség soraiban is dúdolgatták azokat. Utánuk az Írisz táncosai mutatták meg tudásukat, híres karácsonyi slágerekre.

További képeink: