Makó

Kovács Kati lép fel a makói idősek karácsonyán


A makói önkormányzat számos rászoruló rétegnek igyekszik, több rendezvénnyel is segíteni a karácsonyi készülődést. A 70 év feletti 3222 makói legkésőbb december 20-ig megkapja a fejenként 5 ezer forintos vásárlási utalványát. Ezeket valamennyi körzet települési képviselői személyesen viszik el az érintetteknek.

A városban működő mind a 11 klub karácsonyi ünnepsége megrendezéséhez anyagi segítséget nyújt az önkormányzat, a klubok regisztrált tagjai számarányának függvényében.

Az idősek karácsonyát, melyen Kovács Kati lép fel – december 18-án délután 2 órakor a Hagymaház helyett a városi sportcsarnokban rendezik meg. Erre most nem küldenek személyre szóló meghívókat, hanem minden makói nyugdíjast szívesen elvárnak. A belépni szándékozóknak azonban egy jelképes árú, 200 forintos támogatói jegyet kell vásárolniuk a Hagymaházban (ezt már akár ma megtehetik). Az így befolyt összeget a városi gyermekkarácsony megrendezésére fordítják. Ezen a december 20-i sportcsarnokbeli rendezvényen összesen 597, 2 és 14 év közötti, rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesülő gyermeket látnak majd vendégül. Ez alkalommal egy vállalkozó felajánlásából a résztvevő családok közt 150 fenyőt sorsolnak majd ki. A karácsonyi rendezvényeket a városi önkormányzat a helyi vállalkozások bevonásával rendezi, az utóbbiak pénzbeli felajánlásait egy, a levelükben elküldött, elkülönített bankszámlaszámra várják.

A Makó Számít Rád! program keretében 203, a felsőoktatásban tanuló makói diák kap a Bursa Hungarica támogatást, mely 10 hónapra havonta 10 ezer forintot jelent majd.

85 idén született kisbaba (szülei) részére is az adventi időszakban adják át a fejenként 45 ezer forintot jelentő bébikötvényt. Farkas Éva Erzsébet elmondta, ez az összeg jövőre 100 ezer forintra emelkedik.

– A város az idei adventi ünnepségsorozat során, a korábbi hagyományoktól eltérően, széles társadalmi kört szólít meg, s hív közös ünneplésre – hangsúlyozta Makó polgármestere.