Hírek

JAG-os diákok kiváló eredményei


A Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Karának matematika pályázatán a Makói József Attila Gimnázium több tanulója is sikeresen szerepelt. Varga Erika (12.B) és Farkas Vilibald Eugén (11.C) interdiszciplináris különdíjban részesültek, Virágh Dániel (12.D) második díjat kapott.

Mivel a gimnázium diákjai több éve sikeresen vesznek részt ebben a pályázatban, a bíráló bizottság úgy döntött, hogy a Makói József Attila Gimnázium kapja a középiskolák különdíját, egy Wolfram Mathematica  programot. A JAG számára ezzel elérhetővé válnak a Szegedi Tudományegyetem fejlesztései is. Virágh Dánielt felkérték, hogy az SZTE által szervezett „Nem hagyományos módszerek a matematika és a fizika tanításában: kísérleti és modellező megközelítés” című rendezvényen mutassa be munkáját. A diákok sikeres felkészülését Rójáné Oláh Erika és Szilágyi Judit tanárnők segítették.

A Szegedi Tudományegyetem régészeti pályázatán Inokai Máté 9. A osztályos tanuló I. helyezést ért el. Felkészítő tanára: Varga Bálint.