Hírek

Éjjel is látnak majd a makói térség új térfigyelő kamerái


A Makón és térségében megvalósult 14 milliárdos szennyvízberuházás berendezései nagy értéket képviselnek, ezért meg is kell őket védeni, hiszen sérülésükkel nem csak műszaki kár keletkezik, hanem a szennyvízszolgáltatásban is zavarok keletkezhetnek.  A korszerű megoldás a videofelügyeleti rendszer, amely biztosítja a 24 órás megfigyelést, és ha szükséges, a gyors és hatékony beavatkozás lehetőségét is.
A beruházás Makót és a társult településeket érinti: 120 térfigyelő kamera figyeli majd a nagy értékű berendezéseket – elsősorban a szennyvízátemelőket –, összekapcsolva a rendőrség által felügyelt közterületi megfigyelőrendszerrel.
A következő hetekben Apátfalván 9, Földeákon 12, Kiszomboron 14, Magyarcsanádon 8, Maroslelén 16, míg Makón újabb 61 kamerát szerelnek fel.

A jelenlegi térfigyelő kamerák képei a makói kapitányság monitorján.

A rendszert – amely a kamerákon kívül magában foglalja a szükséges kiegészítőket, szünetmentesítést biztosító és adatátviteli eszközöket, rögzítőberendezéseket – a fővárosi Preventív-Security Biztonsági és Tanácsadó Zrt., valamint a szegedi BGL-NET Informatikai, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. alkotta konzorciuma építi ki.

Az éjszaka is kiváló minőségű képeket adó kamerákat új telepítésű – a környezeti viszonyoknak megfelelő magasságú – acéloszlopokra szerelik fel a szennyvízátemelőknél. Jelenleg az oszlopok kihelyezése zajlik, a beruházás teljes befejezése. december 10-re várható.

Ahová az új kamerák kerülnek: Szent István tér 14., Vásárhelyi utca 15., Vásárhelyi utca 48., Vásárhelyi utca és Búza utca kereszteződése, Návay tér – Tulipán utca sarok, Állomás tér sarka, a Maros töltés melletti üzem területén, Almási utca 57., a Kelemen utca Cserje és Sopron utca közti szakasza, Tompa utca, Barcsay utca, Almási utca 2., Hajnal és Kazinczy utcák kereszteződése, Kőrösi Csoma és Hunfalvi utcák találkozása, Ardics utca, a Kassai utcai idősek otthona közelében, Aradi és Móra Ferenc utcák találkozásánál, valamint a Munkácsy és Zrínyi utcák kereszteződése.