Hírek

Tarolt a makói Broadway Dance a hétvégi magyar bajnokságon


A Magyar Látványtánc Sportszövetség a hétvégén rendezte meg Budakalászon a 2014-es Magyar Bajnokságát, melyre a Broadway Dance Sportegyesület összesen öt csoporttal: egy nagyformációval és három duóval érkezett.

Már az első napon kiderült, hogy igen erős mezőnyre lehet számítani. Szombaton az Amerika Kapitány című film analógjára készült felnőtt nagyformáció szállt harcba a legjobb helyért. A Broadway táncosai a látványra addig ellenfeleik a magas szintű akrobatikai elemekre alapozva bíztak a győzelemben.

A Broadway Dance Sportegyesület Felnőtt Nagyformációja első helyezést ért el. Másnap kora reggel folytatódott a verseny, ezen a napon az egyesület triói szálltak harcba. Elsőként az ABBA Girls Children trió táncolt, akiktől az eddig még soha nem látott elszántsággal hibátlan minőségű, pontosságú kürt láthatott a közönség. A közkedvelt ABBA slágerekre épült koreográfiát az egész sportcsarnok élvezte, ennek hatalmas taps formában adták jelét. A lányok végül a dobogó harmadik fokára állhattak, ami ebben a kemény mezőnyben igen szép eredmény. A következő kategóriában egy érdekes helyzet állt elő az egyesület történetében először, ugyanis két Junior triót is indítottak az Ice Queen-t valamint a Demonic Angels-t. Így akik előző este egy csapatban egy célért küzdöttek, ellenfeleivé váltak egymásnak.

Az Ice Queen Junior trió egy kis balettel megfűszerezett kűrrel készült erre a versenyre, a Demonic Angels junior trió pedig egy igen különleges versenyruhával. Ebben a kategóriában az Ice Queen a harmadik, míg a Demonic Angels második helyezést ért el, valamint pontozóbírói különdíjban is részesült. A felnőtt trió magas szintű akrobatikát hajtott végre, ennek eredményeként a Burlesque nevű felnőtt triónk arany minősítést szerzett. Hatalmas elismerés volt hogy minden indított versenyzőnk , korrekt pontozás után dobogóra állhatott. Minden versenykűr új volt, eddig még sehol nem láthatta a közönség, ezeket a nyári edzőtáborban tanulták meg a táncosok majd rendszeres, megfeszítő edzéseken pontosították. A csapatok felkészítő edzője Tóth Péter, aki 2010 őszén megalapította a Broadway Dance Sport Egyesületet, mely már számos regionális és országos elismerést tudhat magáénak.

Legközelebb a színvonalas produkcióikkal december 15-én délután 4 órakor találkozhatnak a nézők a Szegedi Árkádban, majd ezt követően Makón a SZIGNUM Sportcsarnokában tartják karácsonyi gálájukat, mely ingyenesen tekinthető meg.

Budakalász MLTSZ Magyar Bajnokság végeredmény: American Captain Felnőtt Nagyformáció – 1. helyezés, Demonic Angels Junior Trió 2. hely + pontozóbírói különdíj, ABBA GIrls Children Tró – 3.hely, Ice Queen Junior Trió – 3.hely,, Burlesque felnőtt trió – arany minősítés.