Hírek

A Koronába költözik a makói portékatár


A legutóbbi rendkívüli ülésén hagyta jóvá a makói képviselő-testület a Makó és Térsége Turisztikai Egyesület helyiségbérlet iránti kérelmét. Az egyesület azt kérte, hogy a Hagymatikum bejárata közelében lévő egykori tűzoltógarázsból a Korona szálló földszintjére költözhessen a makói portékatár. A testület jóváhagyta a kérelmet, így a portékatár a megkapta a Széchenyi tér 10. alatti 55,66 négyzetméteres üzlethelyiség bérletét, kereskedelmi tevékenység végzésére. Azaz a szuvenír bolt itt fog működni. A testület határozata szerint az egyesület havi 2200 forint + áfa összegért jövő év végéig veszi bérbe a helyiséget. Ez annyit jelent, hogy az egyesület négyzetméterenként csupán 40 forint bérleti díjat fizet és természetesen viseli a helyiség közüzemi költségeit (négyzetméterenként ennyit fizettek a régi helyért is).

Ide költözik a makói portékatár.

– Két ok miatt is szerettünk volna költözni, az egyik, hogy a jelenlegi helyen nincs kirakatunk és a fűtési költséggel a téli időszakban nem bírtunk volna, hiszen ki kell nyitni a külső ajtót, amikor nyitva az üzlet. A másik, hogy város által bérbe adott, a Korona épületében lévő egykori virágbolt a Glorius Hotelre nyílik, azaz egymást is erősítjük a szállodával – mondta hírportálunknak Rozsnyai Éva. Az egyesület vezetője hozzátette: már zajlik a festés az új helyen, ahol december elején, várhatóan már Mikuláskor megnyitnak, s a 20-25 termelő összefogásával működtetett makói portékatár kínálatát is kibővítik.

+++

A helyi termékeket kínáló makói portékatár az idén pünkösd vasárnapján nyílt meg volt tűzoltógarázs helyén. Kifejezetten tájjellegű termékeket így “Marosele aranya” tökmagolajat, a kövegyi és az Apátfalvi Mívesház Manufaktúra rongyszőnyegeit, Makoládét, leporellót, hűtőmágnest, foltvarrott ajándéktárgyakat, strandjátékokat, a BS Moda ruháit, makói vörös és fokhagymát, gyümölcsbort kínálnak főleg a városba látogató turistáknak.
A használaton kívüli tűzoltógarázs rendbetételét 1 millió 200 ezer forinttal támogatta az akkori makói képviselő-testület.