Hírek

Rózsa-díjat adtak át a Szent Erzsébet bálon


Szabó Anita – Makó

– Komoly közösségformáló erő számunkra ez az esemény, amelyre szívvel-lélekkel készülnek pedagógusaink, diákjaink és családjaik. Töretlen a lelkesedés, ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy ebben az esztendőben is telt házas a rendezvény. A titok pedig annyi, hogy van egy keretet adó központi gondolat, az adakozó szereteté. Jót tenni jó érzés, ezt itt mindannyian megtapasztalhatjuk, és ez összehozza az embereket – avatott be a bál sikerének hátterébe Szűcs Péter, a szervező Szent István Egyházi Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium igazgatója.

Pálfai Zoltán plébános hagyományosan rózsával szentelte meg a kenyereket.

Az ünnep valóban több lehetőséget kínált a segítségnyújtásra; a kézműves vásár és a támogatójegyek bevételét az intézmény alapítványának céljai fordítja, de gyűjtöttek az Észak-Dél testvériskolai projektjük kapcsán megismert Sierra-Leone lakosai számára is. Farkas Éva Erzsébet polgármester asszony – akit névnapja alkalmából is köszöntöttek – megnyitóbeszédében az Árpád-házi királylány mások szenvedéseire odafigyelő, érzékeny, empatikus és példaadó személyiségét emelte ki, amelyet számára Makón a Boldogasszony Iskolanővérek képviselnek, ezért „élő Rózsa-díjjal”, virágszálakkal ismerte el hivatásukat.

A Boldogasszony iskolanővérek kapták a Rózsa-díjat.

A jótékonysági bál bővelkedett a szép pillanatokban; az ünnepi műsor a SZIGNUM színes életét mutatta be tehetséges diákjainak zenés-táncos-prózai produkcióin keresztül. Az est fénypontjaként Pálfai Zoltán plébános atya rózsával szentelte meg az Erzsébet kenyereket, amelyeket a vendégek a finom vacsora mellé fogyasztottak el. A jó hangulatot megalapozandó, az iskola hölgy pedagógusai egy meglepetéstáncot adtak elő aranytorkú öregdiákjuk, Nacsa Krisztina New York, New York feldolgozására, amit hajnalig tartó fergeteges mulatsággal folytatott a lelkes közönség.

Színes műsorral készültek a bálra.

Választottak táncparkett ördögeit, sorsoltak sok-sok tombolanyertest, de szerencsésnek mondhatta minden résztvevő a nyolcadik Szent Erzsébet bálon, ahol ismét bebizonyosodott, a SZIGNUM több mint iskola: közösség.

Majoros Márton további képei: