Hírek

Előzetesben a fojtogatóEmberölés bűntette miatt előzetes letartóztatásba került az a gyanúsított, akit szombaton vett őrizetbe a rendőrség – döntött róla a bíróság. A gyanúsított és védője fellebbezett.

A Csongrád Megyei Főügyészség azért kezdeményezte a gyanúsított előzetes letartóztatását, mert megalapozott a gyanú arra, hogy B. L. D. november 21. napján a kora délutáni órákban forráskúti ingatlanában durván, többszörösen bántalmazta, majd megfojtotta ismerősét, a szintén helybeli lakos sértettet. A gyanúsított a holttestet az ingatlan udvarában próbálta meg elrejteni, amelyet azonban a sértett hozzátartozói által, annak eltűnése miatt indult eljárásban a rendőrök megtaláltak, majd bűncselekmény gyanújának okán nyomozást rendeltek el.

A bíróság szerint a gyanúsítás tárgyát képező cselekmény kiemelkedő súlya és büntetési tétele miatt megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén a hatóság elől elszökne, elrejtőzne, jelenléte az eljárási cselekményeknél nem lenne biztosítható, valamint a büntetőeljárás meghiúsítására, a bizonyítás megnehezítésére törekedne, illetőleg szabadságvesztéssel büntetendő újabb bűncselekményt követne el, ezért a Szegedi Járásbíróság a gyanúsított előzetes letartóztatását elrendelte.

A bíróság döntését az ügyész tudomásul vette, a gyanúsított és védője elsődlegesen szabadlábra helyezés, másodlagosan enyhébb kényszerintézkedés elrendelése érdekében fellebbezést jelentett be, így a végzés nem jogerős – tudtuk meg a Szegedi Járásbíróság sajtóosztályától.