Hírek

Hétfőn kezdődik a Diplomamentő Program


Az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. – a Nemzetgazdasági Minisztérium támogatásával – programot indított mindazok számára, akik sikeres államvizsgájukat követően a diplomájukat nyelvvizsga hiánya miatt nem szerezték meg.
A program nemzetgazdasági szempontból is kiemelt fontosságú, mert a nemzetgazdaság fejlődéséhez nélkülözhetetlen a megfelelően képzett, idegen nyelvet beszélő, felsőfokú végzettséggel rendelkező humán erőforrás rendelkezésre állása. A felsőoktatásban tanulmányokat folytatott hallgatók 20-22 százaléka a nyelvvizsga hiánya miatt nem kapja meg az abszolutórium és a záróvizsga után diplomáját, jelentős részük pedig később sem szerzi meg az oklevelet.

A probléma enyhítésére életre hívott Diplomamentő Program célja, hogy legalább 13 ezer munkavállalót segítsen az általános középfokú nyelvvizsga megszerzésében.

A Diplomamentő Programban az érintettek pályázatot nyújthatnak be angol, német és francia nyelvből 120, 180 valamint 240 órás képzésekre, melynek végeztével a képzésbe bekerülők államilag elismert, középfokú (B2) komplex nyelvvizsgát tesznek 2015. december 31-ig.

A programba lépés feltétele: sikeres záróvizsga egy hazai felsőoktatási intézményben, alapszintű nyelvtudás a tanulni kívánt nyelvből, államilag elismert nyelvvizsga szükséges a diplomához,  felsőoktatási intézménnyel hallgatói jogviszony nem áll fenn.

A jelentkezésről egy hasznos kisfilm és bővebb információ ezen a linken érhető el.

Update: A mai megnyitó elmarad.