Oláh Nóra – Makó

Az Ifjú Zenebarátok Nemzetközi Szövetsége 1968-ban Lisszabonban tartott kongresszusának határozata alapján nyilvánították világnappá ezt a dátumot; az iskola életében természetes hagyománynak számít a megünneplése. A cél a kiegyensúlyozott felnőtté válás megteremtése a zene sajátos eszközeivel, s egyben az is, hogy ennek az értékes területnek ugyanolyan megbecsülést biztosítson, mint amilyenben a matematika, az irodalom vagy a sport részesül. Az idei esemény több újdonsággal is szolgált: a helyszín a Korona meghitt koncertélményt lehetővé tévő, elegáns dísztermébe került át, a polgármesteri hivatal támogatásának köszönhetően. Az egyes műsorszámokat felvezető narráció sok zenetörténeti érdekességet tartogatott, így nemcsak a muzsika, hanem a megszületését övező „sztorik” is segítették a könnyebb értelmezést, az élvezetes műveltség-alapozást és bizonyították azt, hogy a klasszikus zene is tud szórakoztatva „célba találni”.

A hangverseny résztvevői B tagozatos növendékek voltak, vagyis a zeneiskola leginkább elkötelezett, esetleg már a pálya felé orientálódó tehetségei, követendő példát adva diáktársaiknak. Tizennyolc műsorszámmal léptek a közönség elé, név szerint: Szigeti Anna (furulya), Faragó Luca (zongora), Igaz Zsófia (kürt), Szalay Zétény (marimba), Zsikai Eszter (zongora), Varga Péter (tuba), Dani Barbara (zongora), Tóth Elizabet (klarinét). Kiss Virág (kürt), Sonkovits Anna és Pásztor Viktória (zongora), Varga Márk (tuba), Kovács Laura (zongora), Szigeti Réka (klarinét), Hajdú Emese (zongora), Szigeti Emese (fuvola), Galgóczki Zoltán (klarinét), Műhelyi Felicia (zongora) és Busa Judit (hegedű).

A színvonalas bemutató szakmai megalapozását biztosító művésztanárok – Poór Ágnes, Hajdú Márta, Marczikáné Kálmánczi Andrea, Csizmadia László, Németh Rozália, Szamkó Szabolcs, Nagy Árpád, T. Cseh Erika, Kovács Klára és Bíró Anita – méltán lehettek büszkék a ”művészetben fogadott gyermekeikre”.

Képeink a koncertről:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest