Hírek

Milliókkal távoznak a makói cégvezetők


Három városi cég ügyvezetőjét, illetve az Egyesített Népjóléti Intézet vezetőjét menesztette a makói képviselő-testület múlt pénteki rendkívüli ülésén. Mucsi Attila, a Makói Városgazdálkodási (korábbi nevén Kommunális Szolgáltató) Nonprofit Kft. és a Városfejlesztő Kft., Bálint Márta, a Makó Városi Kulturális-Közművelődési Nonprofit Kft. valamint Rácz Csaba, a makói Városi Televízió Nonprofit Kft. ügyvezetője közös megegyezéssel távoznak. A testület, szintén közös megegyezéssel, közalkalmazotti jogviszonya fenntartása mellett visszavonta Szűcs Antalné, az Egyesített Népjóléti Intézmény intézményvezető vezetői megbízását.

A vezetők felmentését Farkas Éva polgármester az ülésen azzal indokolta, hogy az új városvezetés és a többségi frakció új szervezeti struktúrában és személyi változásokkal kívánja tovább működtetni a város intézményeit.

A száz százalékban a makói önkormányzat tulajdonában álló városi cégek volt vezetői a következő végkielégítésekkel távoztak.
Az évtizedek óta a város kulturális életét szervező, a Hagymaházat és az Erdei sportcsarnokot is irányító Bálint Márta, akinek havi bruttó munkabére 500 ezer forint volt, 4 millió forint végkielégítést kapott, illetve a bennlévő 26 nap szabadságát (mely közel egyhavi bére) váltották meg.

Tavaly október 15-én munkába állt, s havi 300 ezer forintos fizetést kapott Mucsi Attila végkielégítésként kéthavi munkabérét, azaz 600 ezer forint végkielégítéssel búcsúzott a cégtől, illetve kifizették a benn maradt 15 nap szabadságát.
A városi tévét 2007 áprilisa óta irányító Rácz Csaba, aki havi 350 ezer forintért dolgozott végkielégítésként 2 millió 800 ezer forintot kap, illetve kifizetik számára a ki nem vett 13 nap szabadságát.

Szűcs Antalnét, az ENI eddigi igazgatóját pedig úgy mentették fel vezetői beosztása alól, hogy megmaradt közalkalmazott, így neki nem jár végkielégítés és szabadságmegváltás sem.

+++

Szegeden 11 önkormányzati cégvezetőt cserél le a város új közgyűlése. A végkielégítések valamivel több, mint 20 millió forintot tesznek ki.