Hírek

Megszívták a csempészcigit – lecsaptak a pénzügyőrök


A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei váratlan jövedéki ellenőrzést tartottak egy hódmezővásárhelyi ingatlanon. A házhoz érve, a kerítésen betekintve az udvaron három férfira lettek figyelmesek. Látták továbbá, hogy a garázsban félig bepakolva, nyitott csomagtartóval állt egy SAAB személygépjármű.

Az eljárók ekkor közölték, hogy pénzügyőrök és jövedéki ellenőrzés céljából érkeztek. Ennek hatására az egyik férfi a lakóház felé szaladt és felszólításra sem állt meg. A másik két férfi sietve indult  a kapu felé. Miután a három férfi úgy döntött, hogy mégis közreműködik az ellenőrzésnél a pénzügyőrök megkezdték az ingatlan átvizsgálását.

A kutatás gyors eredményhez vezetett, hiszen a gyanús gépjárműből, valamint a garázsban található fekete zsákból összesen 8 ezer doboz Fest  márkájú adózatlan cigaretta került elő.

Az eljárás során közreműködő egyik férfi magatartását úgy magyarázta, hogy azért szaladt el, mert azt hitte, hogy álpénzügyőrök érkeztek és meg akarják őket támadni. Elmondta továbbá, hogy egy megnevezni nem kívánt személy megbízásából szállította a cigarettát Hajdúnánásról Szegedre.

A pénzügyőrök a megközelítőleg 4 millió forint értékű dohányterméket, valamint a járművet lefoglalták, a férfi ellen a pénzügyi nyomozók orgazdaság miatt eljárást indítottak.