Makó

Szombaton begyűjtik a veszélyes hulladékokat Makón


Legálisan és térítésmentesen lehet a következő helyszíneken leadni a kommunális háztartási hulladék közé nem tehető már nem működő elektromos és elektronikai gépeket, illetve használt gumiabroncsokat szombaton reggel 7 és délután 3 óra között: a Kelemen László és Harmat utca sarki abc-nél, az Állomás téren, a  Honvéd városrészben található vásártérnél, a Hollósy Kornélia utcán, a Vásárhelyi és Síp utcák kereszteződésében valamint a Váradi és Vásárhelyi utcák sarkán.

Minden helyszínen 2-2 konténerbe helyezhetik el a magánszemélyek és az intézmények elektronikai hulladékaikat, legyenek azok háztartási kis- vagy nagygépek, azaz a porszívótól a mikrohullámú sütőn és komputereken keresztül a mosógépekig, a szórakoztató elektronikai, távközlési és barkácsgépekig.

Az egyik konténerbe ezeket, míg a másikba a gumiabroncsokat kell elhelyezni. A szervezők kérik, hogy az intézmények selejtezési listát is vigyenek magukkal, ha az eszközökkel később el kell számolniuk.
A leadott eszközök és a gumi így nem a makói illetve a város környéki bokrokat díszíti majd, hiszen azokat elszállítják a Felső-Bácskai Hulladékgazdálkodási Kft. bontóüzemébe szállítják.