Hírek

Mr. Zsaru újabb győzelmet aratott


Bojtor Boglárka – Makó

– Körülbelül húsz éve vagyok testépítő. Előtte több sportot kipróbáltam, ilyen volt a kung-fu és a néptánc is, de végül ez lett életem sportja – mesélte Gábor. – Ahol akkoriban laktam, a baráti társaságommal biciklitárolókból konditermet építettünk. Szabadidőnk jó részét ott töltöttük – tette hozzá.

Ma már komolyan űzi a sportot, 2003 óta versenyszerűen. Kérdésemre, hogy miért szereti a testépítést, gondolkodás nélkül felelt.
– A kihívást szeretem benne, és azt, hogy folyamatos fejlődésre inspirál. Tisztában vagyok azzal is, hogy sokaknak ez nem tetszik, de különbözőek vagyunk – mondta el őszintén a véleményét.

Ez a sportág egyre többeket mozgat meg. Gábor szerint ennek oka az alapvető emberi hiúság lehet, mindenki tetszeni akar magának és társainak is. Erre a sportra mindenki képes, csak hinni kell önmagában. Ezt bizonyítják az eredmények is. 2003 óta több mint harminc versenyen vett részt, és mindegyikben a döntőbe jutott. Többszörös magyar bajnok, a Super Body-n, Magyarország legjelentősebb versenyén abszolút bajnok lett, és örökös Mr. Zsaru.

A versenyeknek őszi és tavaszi szezonja van. Ezeket megelőzi az alapozó időszak, amikor a vastagítás a cél, minél több minőségi izom megszerzése. Utána a diéta következik, a zsírtól és víztől ekkora szabadulnak meg, ami heti 5-6 edzéssel jár. Gábor edzője Kokovai Andor, aki felügyeli munkáját, és támogatja őt. Idén ősszel a Bodysport Kupán és a Kriko Nemzetközi kupán is első helyezett lett, utóbbin abszolút bajnok is. A Fitparádén pedig a dobogó második fokára állhatott fel. Múlt hét vasárnap Romániában, a Szabadság Kupán mutatta meg izmait a zsűrinek, ahol újra a dobogóra állt, győzelmet aratott a 85 kg feletti kategóriában. Idei utolsó, és egyben legjelentősebb versenye a november 29-ei NAC VB., itt korábban az ötödik helyet szerezte meg.

Ezeken a versenyeken a testépítők speciális krémmel fedik be testüket, így jól látszódnak az izomtónusaik. A kötelező pózok utána a zsűri általában hat versenyzőt juttat a döntőbe, ahol már mindenki saját koreográfiát mutat be.
Gábor gyönyörű eredményeire családja is nagyon büszke, ahol akad még testépítő. Testvére, Anikó az ő hatására kezdte az edzést, és 2012 óta versenyeken is megméretteti magát.