Hírek

Jobban keresnek a makói képviselők a vásárhelyieknél


Az előző ülésükön választottak alpolgármestert és állapították meg annak tiszteletdíját, illetve szavazták meg a bizottságok elnökeit, tagjait, külső tagjait és a tanácsnokok személyét és díjazásukat az új makói képviselő-testület tagjai. Az előző városvezetés 20 éves gyakorlatával szemben az abszolút nyitott városvezetést preferáló képviselői többség a képviselői illetmények megállapításakor azonban nem módosította a még 2006 október 14-én, az akkori alakuló ülésen hozott, ezzel kapcsolatos helyi rendeletet.

A díjazások e szerint így alakultak:

Forrás: mako.hu

A helyzet egyébként rendben is lenne, ha nem ismernénk az ugyanebben a választókerületben lévő egyetlen megyei jogú város, Hódmezővásárhely képviselőinek díjazását.

– Hódmezővásárhelyen nem a megélhetésért, hanem a közösségért dolgoznak a közgyűlés tagjai. Ahogy a korábbi ciklusban, jelenleg is havonta bruttó 100 ezer forint a hódmezővásárhelyi képviselők tiszteletdíja. Pluszjuttatás a laptophasználat és az évi 60 ezer forintos telefonhasználati keret. A rendelkezésükre bocsátott kártyák segítségével, a hivatali rendszerben működő készüléket ingyenesen tudják hívni. Hat bizottság van. Sem az elnök, sem a tagok, sem pedig a kültagok nem kapnak tiszteletdíjat. A tanácsnokok tiszteletdíja havi bruttó 90 ezer forint – tudtuk meg Török Anita médiareferenstől.

A rendes fizetést kitévő a közpénzekből származó makói tiszteletdíjak mértéke azért is pikáns, mely  a makói költségvetés ebben az évben 5 milliárd forint körüli, miközben Hódmezővásárhely 2014-ben valamivel több mint 17 milliárdból gazdálkodik.