Hírek

Határidőre fizetett a makói szennyvízcsatorna társulás


– A Makó és Térsége Szennyvízcsatornázási Társulás a törvényi előírásoknak megfelelően határidőre, sőt annál előbb maradéktalanul kifizette a csatornázás kivitelezésével kapcsolatos számlákat – szögezte le mai sajtótájékoztatóján Ortutay Miklós projektmenedzser, reagálva a Délmagyarország egyik mai cikkére. A lapban az olvasható, hogy két makói vállalkozónak is adósa maradt a szennyvízberuházás egyik alvállalkozója, az ACM cégcsoport. Az egyik vállalkozó 11 milliót, a másik félmilliót vár.

Ortutay Miklós – bár a megyei napilapból az is kiderült, hogy ez ügyben nem a szennyvíztársulás a hunyó – hozzátette: miután határidőre és maradéktalanul teljesítették a kifizetéseket, amennyiben a műszaki feltételek maradéktanul teljesültek, így a késedelem,vagy forráshiány nem állhat a vállalkozói számlák kifizetetlensége hátterében.

– A szennyvíztársulás elvárja, hogy a kivitelezők is olyan maradéktalanul és alapossággal teljesítsék fizetési kötelezettségeiket, ahogy azt a társulás tette – hangsúlyozta.