Makó

Benéztünk Buzás Péter elhagyott régi irodájába – megdöbbentő képekkel


Buzás Péter, Makó előző polgármestere tavaly március elején kiürített főépületbeli irodájában ott maradt az egykori faragott bútorok nagy része, illetve néhány iratszekrény. Az irodát az új városvezetés nyittatta meg újra, hogy abban, rendbetétele után, a járási hivatal kapjon helyt.

Makó történetéről szóló, már az 1970-es évek végzős általános iskolás diákjainak is ajándékba adott könyvek garmada, különféle iratok, prospektusok, a régi makói vasútállomást ábrázoló falinaptár, a polgármesteri piros bevonatú ülőgarnitúra, az intarziás nagy tárgyalóasztal, egy kandallóóra és különféle papírosok és iratok, no meg hatalmas por és bődületes kosz halmozódott fel mára a makói városháza főépületének emeleti polgármesteri szobájában.

Miután tavaly március 1-jén takarékossági okokból lezárták a városháza főépületét, még Buzás Péter polgármesteri szobája is a szárnyépületbe került. A régi bútorok azonban maradtak, az új, jóval kisebb irodában ugyanis nem fértek el. A por, a pókhálók és a kosz mind azt tanúsítják, mostanáig senki sem járt a raktárként működtetett irodában.

Képgalériánk: