Hírek

Lakat került a makói Korona étteremre


Csak a makói járókelőket lepte meg, hogy lakat került a makói Korona éttermére. Úgy tudjuk  a bérlő Vivin Consulting Kft. milliós bérletidíj tartozást halmozott fel a városi önkormányzat tulajdonában álló ingatlanban. A konyhával és a kiszolgáló helyiségekkel együtt 826 négyzetméteres  Korona étterem havi bérleti díja egyébként – a nyilvános adatok szerint – havi százezer forint volt. A bérlőnek a felhalmozódott hátralékot nem sikerült hónapok óta rendeznie. A bérleti szerződést egyébként senki sem mondta fel, az ugyanis október 31-jén amúgy is lejárt.

Kerestük a Széchenyi tér 10. szám alá bejegyzett, a cégbírósági bejegyzés szerint éttermi és mozgó vendéglátással foglalkozó 500 ezer forintos törzstőkével alapított Vivin Consulting Kft. ügyvezetőjét, hogy megtudjuk, pontosan hány havi összeggel tartozik a városnak és miért nem fizetett, ám hiába próbálkoztunk, lapzártánkig nem volt elérhető.

A cég ellen egyébként, a hivatalos és nyilvános okiratok szerint NAV Csongrád Megyei Adóigazgatósága Hátralékkezelési Osztálya idén június 24-én végrehajtási eljárást indított, s ezt a cégbirósági bejegyzésben egyelőre nem törülték.

A Korona, egyébként a vendéglátáshoz értő, de csak név nélkül nyilatkozó makóiak szerint gyönge forgalmat bonyolíthatott le azutóbbi időkben – étkező vendégeit a környező éttermek már hosszabb ideje elszívták -, s a hétvégi rendezvényeik is megcsappantak.

A céghez közel álló forrásoktól arrról értesültünk, hogy a NAV hátralékot ugyan rendezték, ám nem bírtak a havi 1 millió forintos rezsivel. Ráaádásul nem is számítottak ilyen összegre, hiszen amikor 2009-ben bérbe vették a Korona éttermet, a város akkori vezetői 300 ezer forintos számlákat mutogattak.

Egyébként nem a Vivin Consulting Kft., az egyetlen mely nem bírta fizetni a bérleti díjat, így járt a Korona több előző bérlője is.
A városi önkormányzat hamarosan újra megpályáztatja a patinás étterem üzemeltetési jogát.