A tavaly elfogadott élelmiszerbiztonsági stratégiának megfelelően több esetben a Nébih a társhatóságokkal, így elsősorban a Nemzeti Adó- és Vámhivatallal együttműködve végzi az ellenőrzéseket, amelyek célja elsősorban a csalás, a hamisítás, az élelmiszergazdasági szektorban előforduló szabálytalanságok visszaszorítása, hogy kiváló minőségű, biztonságos, egészséges élelmiszer kerüljön a családok asztalára.
A Csongrád Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Igazgatósága a NAV-val közös ellenőrzést tartott tegnap a Szegedi Mars-téri, valamint a Dorozsmai Nagybani piacokon. Az ellenőrzés során a Nagybani piacon lengyel rendszámú teherautóról, lengyel nyelven beszélő árusok értékesítettek zöldséget, gyümölcsöt. A lefolytatott ellenőrzés során az alábbi áruk eredetét hitelt érdemlően igazolni nem tudták:
415 kg kaliforniai paprika
1067 kg paradicsom
100 kg körte
90 kg lilahagyma
40 kg zeller
20 kg lilakáposzta.
A vonatkozó eljárásrend szerint, mint ismeretlen eredetű, ebből következően nyomon követhetetlen és teljes mértékben jelöletlen árut a hatóságunk a Szegedi Vadasparkkal kötött megállapodás alapján megsemmisíttette.

Varga Márta
kommunikációs vezető
Csongrád Megyei Kormányhivatal

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest