Makó

120 anekdotát keres a 120 éves makói JAG


Olyan közszájon forgó vagy csak az egyes osztályok évfolyamok által ismert történések emlékeit keresik, melyek úgy állítanak emléket a 120. tanévébe lépett gimnáziumnak, ahogy az az iskola hivatalos történetében soha sem szerepel –  tudtuk meg Huszár Szabolcs igazgatóhelyettestől. Azaz az intézmény várja azokhoz a tanárokhoz, diákokhoz, iskolai kirándulásokhoz, rendezvényekhez kapcsolódó történeteket, melyek annak idején közszájon forogtak az osztályokban, ám a távozó évfolyamok tagjai magukkal is vitték azokat.

– Megkerestük már a régi diákokat, hogy írják meg nosztalgikus történeteiket, de elég az is, ha csak elmesélik, hogy mi örökíthessük meg azokat. Ezeket a történeteket előbb az iskola honlapján és facebook-os oldalán osztanánk meg, de a jövő tanévben akár nyomatott könyv is lehetne belőlük – mondta Huszár Szabolcs. Elárulta, hogy már próbálkoztak az iskolai osztálytalálkozókon, hogy ilyet gyűjtsenek, de eddig nem sok sikerrel járta.

A személyes iskolai történetek az osztály és az elbeszélő nevének valamint évfolyamnak közlésével tennék közzé, ezért fordulnak az iskola volt diákjaihoz, tanárihoz kérve, ajándékozzák meg az utókort egy olyan nosztalgikus anekdotával, amely tanulságával elgondolkoztat, emléket állít, vagy egyszerűen mosolyt csal az arcokra.

Huszár Szabolcs hozzátette: a maximum 2 oldalas történetekkel a huszarszabolcs.77@gmail.com, jag@jag.-mako.hu- email címeken, illetve a 20/478-2877-es telefonszámon lehet jelentkezni, vagy ezeken lehet segítséget kérni a megörökítésükhöz.
A cél az, hogy az iskola történetét ne csak statisztikai számok örökítsék meg, de vidám történetek is.