Korom András – Makó

A makói városháza zsúfolásig megtelt nagytermében rendezett ünnepségen – melyet jelenlétével megtisztelt Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, a térség országgyűlési képviselője, Magyar Anna, a megyei közgyűlés elnöke és Weszely Tamás, a Makói Járási Hivatal vezetője – dr. Petrik Orbánné, a makói választási bizottság vezetője hirdette ki az október 12-i választás hivatalos eredményét. Közölte, a zavartalanul és a törvényeknek megfelelően lezajlott szavazáson a 19 ezer 696 választásra jogosult közül összesen 9453-an éltek szavazati jogukkal. A három polgármesterjelölt közül Farkas Éva kapta a legtöbb, összesen 4144 szavazatot, így ő Makó polgármestere.

Petrikné közölte, a kompenzációs listán a testületbe jutott dr. Buzás Péter (PSZM-MSZP-DK) és dr. Kiss Attila (Jobbik) írásban mondtak le mandátumukról, így helyüket dr. Török Miklós (DK) és Zeitler Ádám (Jobbik) tölti be. Ők, valamint a hét eleji mandátumátadáson – más elfoglaltsága miatt jelen lenni nem tudó – dr. Hadik György (Fidesz-KDNP) ez alkalommal kapta meg megbízólevelét.

A képviselők és a polgármester esküjét követően Farkas Éva ismertette polgármesteri programját. Ebben hangsúlyozta: ez a felelősség és a biztonság programja. A város felelős azért, hogy segítse a munkát adó helyi vállalkozásokat s ezzel biztonságot jelentsen a makói családoknak, hogy azok a biztos megélhetésre alapozhassák családjuk életét és mindennapjait.

– Új munkahelyeket teremtünk, elindítjuk a munkahelyvédelmi akciótervet, a jogszabályok adta kereteken belül elsőbbséget biztosítunk a makói vállalkozásoknak, szolgáltatóknak, támogatjuk a városi piac modernizálását, az ipari park bővítését, adókedvezményekkel, logisztikai és értékteremtő beruházásokat. Felkaroljuk a makói hagyma és hosszúgyökér programot, agrárcentrumot hozunk létre a gazdák érdekképviselete érdekében. Kiemelt figyelmet és támogatást fordítunk a közmunkaprogramok sikerességére – mondta.

Hozzátette: mindezek mellett a fiatalokkal együtt szeretnék újjáépíteni a várost. – Makó biztos jövőt, megélhetést, komoly és kiszámítható perspektívát akar nyújtani minden makói fiatalnak – mondta. Hangsúlyozta: az új korszak azt is jelenti, hogy különböző kedvezményekkel és szolgáltatásokkal gondoskodnak a idősekről.

– A 800 éves Makó hagyományaira kell felépítenünk egy olyan modern várost, mely újra a régió motorja lehet és a déli határokon túl is meghatározóvá válik. Megépítjük az elkerülőutat, a Makovecz-könyvtárat, támogatjuk a Makovecz uszoda megépítését, a gyógyturizmus megerősítse érdekében a fürdő szolgáltatásainak megerősítésére helyezzük a hangsúlyt, felújítjuk oktatási intézményeinket, folytatjuk megkezdett beruházásainkat, roma kulturális központot építünk és roma tehetséggondozó műhelyet hozunk létre. Rendet kívánunk tenni minden városrészben, ezért elindítjuk a posztós rendőr programot, folytatjuk a térfigyelő kamerák felszerelését, megerősítjük a közterület-felügyeletet a mezőőrséget és a helyi rendőrséget. A hivatalt elérhetőbbé és rugalmasabbá kívánjuk tenni, hogy makóiaknak ne kelljen időt és energiát pazarolniuk hivatalos ügyeik intézésére, hogy ne kiszolgáltatottnak, hanem kiszolgáltnak érezzék magukat – mondta. Makó új polgármestere hozzátette: olyan város akarnak teremteni, melyben magasabb színvonalú egészségügyi ellátást és méltó körülményeket kapnak az itt élők.

– A polgármesteri program a makóiak programja, együttműködve minden makóival, országgyűlési képviselőnkkel, települési képviselőinkkel és a térség képviselő-testületeivel olyan önkormányzatot kívánunk városunkban, mely a makóiaknak adni tud, támogatni képes polgárait. Olyan önkormányzatot szeretnénk, mely a makóiak igényeiből indul ki és biztosítja a feltételeket a polgárok mindennapi boldogulásához – fogalmazott Farkas Éva polgármester. Hozzátette: alázattal a szó legnemesebb értelmében hűséggel, lelkiismeretesen, becsületesen, együttműködve, az egységre törekedve kívánja szolgálni minden makói polgártársát, s ezáltal a magyar hazát is.

További képeink az alakuló ülésről:


 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest