A sértett maga értesítette a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját tegnap délelőtt arról, hogy szatymazi tanyáján betörőt értek tetten.

A tulajdonos azt is elmondta a rendőröknek, hogy három személyt – köztük egy gyereket – látott bemászni az ingatlan kerítésén. Ezt követően segítségért sietett a szomszédos tanyára, majd másodmagával eredt az elkövetők után.  Végül a fáskamrában megbújva találták meg az egyik gyanúsítottat. A sándorfalvi körzeti megbízottak a szegedi járőrökkel együtt a helyszínről előállították a 33 éves Cs. Krisztinát. Az adatgyűjtés és a nyomozás rövid időn belül kiderítette a másik két betörő személyazonosságát. Az egyenruhások szatymazi otthonából állították elő a 43 éves K. Évát a Szegedi Rendőrkapitányságra. A megalapozott gyanú szerint a két gyanúsított felkereste otthonában 12 éves szomszédjukat, aki egyedül tartózkodott a házban és rábírták arra, hogy menjen velük a közeli tanyára betörni.

A két terhelt ellen lopás bűntette kísérletének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. A rendőrök őrizetbe vették K. Évát és Cs. Krisztinát, valamint kezdeményezték előzetes letartóztatásukat.

MH-CSMRFK

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest