Korom András – Makó

– Erős kampány után szoros eredménnyel győzte le a korábbi polgármestert. A részeredmények láttán mennyire izgult önmagáért és csapatáért?
– Egy nagyon jól felépített, kiegyensúlyozott, ugyanakkor intenzív választási kampányidőszak zárult le október 12-én éjszaka. Nemes küzdelem volt mindhárom induló párt jelöltjei részéről. Szoros küzdelemre és eredményekre számítottunk, de a makóiak többsége végül a változás mellett döntött a polgármester és a képviselőjelöltek személyét illetően is. Kétharmados képviselő testületi többséggel kezdhetjük el munkánkat. Fontosnak tartottam, hogy mind a két politikai színtéren győztesként kerüljünk ki, mert hiszem, hogy Makó városát így tudjuk igazán nyertessé tenni. Gyakorlatilag a csapatunkból egyetlen képviselőjelölt nem jutott be, de a közös munkában számítunk rá is. A 4 évvel ezelőtti helyi önkormányzati választások eredményére tekintve pedig átütő erejű győzelmet arattunk.

 – Mit szólt a családja, amikor biztos lett, hogy Ön Makó első női polgármestere és mit szóltak a KLIK-es kollégái? Hogyan ünnepeltek?
– A családom mindvégig mellettem volt a kampány időszakában, ez sok erőt adott nekem. Természetesen az eredményeket is együtt vártam velük és jelöltjeinkkel, segítőinkkel, aktivistáinkkal. Köszönetnyilvánítások megosztásával kezdtük az ünneplést, másnap pedig egy délutánt együtt töltöttünk hármasban. Büszkék rám, mint ahogyan én is büszke vagyok rájuk és mint ahogyan büszke vagyok minden makóira, mert mertek az új korszak mellett dönteni. Nagy megtiszteltetés számomra és a családom számára is, hogy a 800 éves múltú város első női polgármestereként szolgálhatom a makóiak közösségét.  KLIK-es kollegáim is velünk ünnepeltek a választások éjszakáján, támogattak a a jelöltségemben, a város átadás-átvétel folyamatával párhuzamosan egyeztetjük a tankerület további működését.

– Hogyan reagálnak a járókelők amikor felismerik az utcán?
– Többször hangsúlyoztam a kampány időszakában is, hogy megválasztásom esetén mindenki polgármestereként, csapatmunkában kívánom szolgálni a várost, azokat is, akik ujjongva, átölelve, könnyes szemekkel, mosolyogva, kezet fogva gratulálnak a választások eredményeihez; és azoknak is, akik fürkésző tekintettel figyelnek új polgármesterükre.

– A kampány során Kaposvári Józseftől kapott cipőt mikor avatja fel? Azt mondta még a választás előtt, hogy otthon titokban már felpróbálta, de csak győzelme esetén veszi majd fel.
– Igen, meglepetés volt, ugyanakkor nagyon szép ajándék, amit ezúton is köszönök Józsinak. Az alakuló ünnepi testületi ülésre veszem fel első alkalommal, október 23-án.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest