Korom András – Makó

Népi játékokat próbálhattak ki, részt vehettek lézershow-n, kiderült, hogy érdekfeszítő is lehet a fizika, de akár kukoricát is morzsolhattak vagy darálhattak is a felnőttek és a gyerekek a makói Szikszai György Református Általános Iskola mai család napján. Tolongtak is a gyerekek, az óvodástól az iskolásig, no és szüleik sem maradtak otthon.

Óriási sikert arattak a népi (tréfás) játékok, a legkisebbek a kis kerekeskutat hajtották nagy buzgalommal, a nagyobbak csoportosan próbálták ki, milyen is ugyanazon a hatalmas sílécen járni. A fiúk inkább hordón csúszkáltak, a lányok gólyalábon lépdeltek, de olyan gyerekek is akadtak, akik a súlyemelőnek is beillő eszközökkel próbálták lelökni egymást ugyanarról a fapallóról.
És a tornateremben kiderült az is, hogy a valóságban is lehet érdekes a fizika, nem csak a tévében.

– A tavaly elnyert körülbelül 26 millió 900 ezer forint összegű TÁMOP-os pályázat keretében a Horizont hónapok a holnapért programsorozatunk része ez a mai nap, mellyel tanulók hasznos szabadidős tevékenységét szeretnénk elősegíteni, illetve az óvodából az iskolába, illetve az iskolából a középiskolába való átmenetet kívánjuk megkönnyíteni – mondta hírportálunknak Kelemen András igazgató-helyettes. A rendezvénysorozat projektmenedzsere hozzátette: ennek egyik eleme a mai családi nap, melyet az idén immár harmadjára rendeztek meg (az első két alkalommal még az előző tanévben), de lesz még egy ilyen az idén.

– Az alsósoknak és az óvodásoknak főleg a népi játszóház tetszik, de a nagyobbaknak van lézershow, három teremben kézműves foglalkozások folynak, a tornateremben pedig Tóth Pál tanár úr mutat be látványos fizikai kísérletet. De lesz előadás az internet veszélyeiről felnőtteknek és gyerekeknek, drogprevenciós előadás. Eddig mindhárom családi napunkon háromszáz körül vettek részt. Köszönjük a pályázati lehetőséget az Európai Uniónak, enélkül nem tudnánk ezt a lehetőséget biztosítani a gyerekeknek – mondta Kelemen András.

Az iskolában egyébként hetente rendeznek filmklubot, fizika szakkört, óvodás testnevelést, óvodás angolt, óvodás kézműves foglalkozást.

Képeink a családi napról:

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest