– Rendben zajlott és törvényes volt a vasárnapi makói szavazás – jelentette be dr. Petrik Orbánné, a helyi választási bizottság elnöke a ma délelőtt a városháza házasságkötő termében rendezett mandátumátadó ünnepségen. Ezen vehették át az új testület, illetve a roma- és román kisebbségi önkormányzatok tagjai megbízó levelüket. Mint elhangzott: a helyi választási bizottság összesen 102 határozatot hozott a kampány és a választás ideje alatt. A bizottság sok sikert kívánt a polgármester és a képviselők munkájához, majd egyesével adta át a megbízóleveleket.

Farkas Éva polgármester rövid beszédében elmondta, megbízása  a város szolgálatának kezdetét jelenti, ahogy azt a kampány idején és programjában is ígérte. Makó érdekében együttműködésre kérte az ellenzéki jelölteket, s bejelentette, hogy az új testület október 23-án délelőtt fél 9-kor a városháza dísztermében kezdődő alakuló ülésre várja a város valamennyi polgárát.

Makó polgármestere egy újságírói kérdésre elmondta: lesznek személycserék az új testület munkába állása után, elsősorban a vezetői munkakörökben. Hangsúlyozta: kitart amellett, hogy két alpolgármester segítse a munkáját. Közülük az egyiket a képviselő-testületből választja, ám a másik alpolgármesteri feladatkör ellátásra külső személyt kér fel.

A helyi választási bizottság az ünnepség után ismét összeülve határozott arról, hogy a kompenzációs listán bejutott Buzás Péter helyett dr. Török Miklós (PSZM-MSZP-DK) ülhet a testületbe, míg dr. Kiss Attila mandátumát Zeitler Ádám kapja.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest