Hírek

Társasjáték készült az iskolai bűnmegelőzéshez


A komplex fejlesztő csomag a mindennapi biztonsághoz szükséges szabályokkal ismertet meg, bepillantást engedve a rendőrség bűn- és baleset-megelőzési tevékenységébe, a társhatóságok munkájába. A játék egy nap történéseit fogja át. Az otthontól való elindulástól a hazaérkezésig kalauzolja a gyermekeket és a játékos kedvű felnőtteket. A készítők célkitűzése az volt, hogy a társasjáték használói játék közben szembesüljenek a mindennapi életben előforduló élethelyzetekkel, és közben megtanulják az azokra adandó helyes választ. A játék többek között felhívja a figyelmet az ittas vezetés, a kábítószer-fogyasztás veszélyeire, valamint a környezetvédelem és az egészséges életmód fontosságára. A helyes ismeretek rögzítését segíti a „Tudásbővítő munkafüzet”, amely a játékszabály és megoldásokon túl egy visszacsatoló tesztet is tartalmaz. A kisebb gyerekek egy inspiráló puzzle-lel játszhatnak.

A „Lépésről lépésre a biztonságért” fejlesztő csomag a Rendőrség Biztonságra Nevelő Iskolai Programjával (DADA-program) összhangban valósult meg.

A társas egyik legfontosabb eleme a színes illusztrációk rendszere, amely könnyebbé teszi az ismeretek befogadását, elsajátítását. Ezen rajzokat Németh György fotóművész, karikaturista készítette el, akinek munkái már évek óta meghatározó elemei a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság prevenciós arculatának.

A társasjátékot tegnap mutatták be a szegedi Madách Imre Magyar- Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában. A tervek szerint a kiadványt még ebben az esztendőben valamennyi Csongrád megyei oktatási intézménybe eljuttatják.

A kiadvány a TÁMOP-5.6.1.B-12/2-2012-0011. „A bűnmegelőzés szempontjából kiemelten fontos, bűnelkövető vagy bűnelkövetés szempontjából veszélyeztetett gyermek- és fiatalkorúak segítése” című nyertes pályázat keretén belül valósulhatott meg.