260 ezer forint volt eredetileg ingatlanonként a csatornázás önereje Csanádpalotán. Márciusban 238 millió forint kiegészítő támogatást nyújtott a kormány, az 1,25 milliárd forintos beruházáshoz, annak érdekében, hogy csökkenjen az ottani ingatlantulajdonosokra eső önerő.

Ez az összeg most egy újabb támogatásnak köszönhetően nulla forintra csökkent, ami azt jelenti, hogy az eddig befizetett pénzüket is visszakapják az emberek.

– A lakossági önerő csökkentésével kapcsolatos új számítás alapján 238 millió forintot kaptunk többlet támogatásként az év elején, most pedig megnyertük a 78 millió forintos önerő támogatási pályázatot, így lett nulla forint az önerő. Bízom benne, hogy hamarosan megkapjuk az erről szóló hivatalos dokumentumot is – árulta el hírportálunknak Kovács Sándor, Csanádpalota vasárnap újraválasztott polgármestere, hogyan lehetett lenullázni a kisvárosba élők számára hatalmas terhet jelentő beruházást. A két támogatás odaítélésben jelentős szerepet játszott Lázár János, a térség jelenlegi országgyűlési képviselője.

– Jelenleg 80 ezer forint önerőt kell fizetnie minden egyes ingatlantulajdonosnak, de ha aláírjuk az újabb támogatási szerződést, akkor aki eddig befizette ezt az összeget, annak a csatornatársulás döntését követően vissza is utaljuk ezt az pénzt – mondta a polgármester. Hozzátette: Már olyanok is jelentkeztek a hír  hallatán, hogy szeretnének csatlakozni a csatornahálózathoz, akik telkére a  víz sincs bekötve. Velük azonban nem tudunk foglalkozni, hiszen korlátozott a rákötések száma, hiszen az új, 80 százalékban elkészült szennyvíztisztítón 1336 ingatlan folyékony kommunális hulladékát képes befogadni és ártalmatlanítani. A tisztítómű próbaüzemét december 1-jén kellene elindítani, s az azt követő 6 hónapig nem kellene szennyvízdíjat sem fizetniük a palotaiaknak – tette hozzá Kovács Sándor.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest