Makó

Útjára indul a Pápa-mobil


Ferenc pápa személye és megnyilatkozásai iránt Magyarországon is nem szűnő érdeklődés tapasztalható tavaly márciusban történt megválasztása óta, mind a katolikus hívek, mind az egyházhoz szorosan nem kötődők részéről. A mobilalkalmazás létrehozói ennek a nagyfokú érdeklődésnek kívántak megfelelni.

A Pápa-mobil kiindulási alapjául a külföldön már elterjedt, számos idegen nyelven elérhető alkalmazások szolgáltak (pl. The Pope App). Aki telepíti az applikációt, hiteles és hivatalos forrásból folyamatosan nyomon követheti Ferenc pápa megnyilatkozásait, és értesülhet a Magyar Katolikus Egyház legfrissebb híreiről is.

Az alkalmazás tulajdonosa és működtetője a Magyar Kurír Szerkesztősége. A Magyar Kurír a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia félhivatalos hírportálja, mely 2005 óta működik a világhálón.

Az alkalmazáson belül külön rovatban jelennek meg a különböző világnapok alkalmából kiadott pápai üzenetek, a Szentatya szokásos szerdai általános kihallgatásán elhangzó katekézisek, a vasárnaponkénti Angelus, illetve – húsvéti időszakban – Regina Coeli imádságok éppúgy, mint a Szent Márta-házban hétköznap reggel mondott homíliák. Önálló rovatot kaptak a pápa más jelentős alkalmakon mondott prédikációi, a Szentatya Twitter-üzenetei, illetve a magánkihallgatásokról és csoportos audienciákról szóló híradások is. A Ferenc pápával kapcsolatos egyéb írásokat a „További hírek” rovatban olvashatják a Pápa-mobil felhasználói.

A Pápa-mobil alkalmazás használóihoz a „Hírek/Hírfolyam” rovaton keresztül a Magyar Katolikus Egyház hírei is eljutnak.

A Pápa-mobil, amelynek programozását és grafikai megjelenését az Ester Communications (www.estercom.hu) fejlesztette ki, a Google Play áruházban már most letölthető, és hamarosan az AppleStore-ban is elérhető lesz okostelefonokra és tabletekre egyaránt.