Hírek

Lehúzott gatyával “szavaztak” a garázdák


Az egyik dóci szavazókörhöz kértek rendőri segítséget vasárnap az esti órákban, mivel a szomszédos kocsmában többen kiabáltak, hangoskodtak, üvegeket, illetve poharakat törtek. A 34 éves dóci R. Péter 20 óra körüli időben bekopogott a szavazókörbe, ahol azt a tájékoztatást kapta, hogy a szavazás már lezárult. Ezt akkor tudomásul vette és visszament a kocsmába. Az ott szórakozó R. László – a megalapozott gyanú szerint – ezután egy sörösüveget dobott az egyik bizottsági tag kocsma előtt parkoló autójához. A sértett kiment és elállt onnan a kocsival. Miközben visszaindult a szavazókörbe, R. Péter és R. László folyamatosan szidalmazták. Egy sörösüveget dobtak felé, ami a falnak csapódott.

A helyszínre irányított rendőrök biztosították, hogy a szavazatszámlálás befejezését követően a bizottsági tagok zavartalanul elhagyhassák a szavazókört. Ez R. Lászlónak és társainak nem tetszett. Szidalmazták a rendőröket és a bizottsági tagokat, illetve nadrágjukat lehúzva mutogatták nemi szervüket.

A rendőrök elfogták a 40 éves R. Lászlót és a 34 éves R. Pétert, akiket garázdaság bűntettének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vettek. A Szegedi Rendőrkapitányság előterjesztést tett az ügyészségen arra, hogy tegyenek indítványt a bíróságon a két férfi előzetes letartóztatásának elrendelésére.

MH-CSMRFK