Hírek

Átvilágítják Makó elmúlt 8 évben kötött szerződéseit


Elsöprő győzelmet aratott a Fidesz a vasárnapi makói önkormányzati választáson, hiszen nem csak Farkas Éva lett a polgármester, de a 8 egyéni képviselői mandátumból 6-ot szereztek meg és kompenzációs listán is bejutott fideszes jelölt, azaz megszerezték a 2/3-os többséget a helyi képviselő-testületben – értékelték ma délutáni sajtótájékoztatójukon a vasárnapi választási eredményt Weszelyné Végsheő Henriett települési képviselő és Bakos Tamás, a Fidesz makói szervezete alelnöke.

Megköszönték az aktivisták kampányidőszakban végzett munkáját, és mindazok szavazatát, akik a jelöltjeikre voksoltak. Gratuláltak Marosvári Attila és Gáspár Sándor (PSZM-DK-MSZP) képviselőknek – akik egyéni jelöltként jutottak a testületbe – azzal a reménnyel, hogy a képviselői munka során együtt tudnak majd működni a város érdekében a többséggel. Felhívták a figyelmet, hogy 20 év baloldali városvezetést követően a jobboldal vehette át a város irányítását, s ezt a felhatalmazást a város fejlődése érdekében használják majd fel, azokat is képviselve, akik rájuk és azokat is, akik ellenük szavaztak.

Hangsúlyozták: az új testület átvilágítja a város összes, az elmúlt 8 évben kötött szerződését, s ennek eredményét a város honlapján nyilvánosságra is hozzák. Felhívták az önkormányzat, illetve a város tulajdonában lévő cégek vezetői figyelmét, hogy az új képviselő-testület munkába állásáig semmiféle pénzügyi követelést ne fizessenek ki.

Bakos Tamás hozzátette: kezdeményezi, mind a makói, mind a környékbeli Fidesz szervezetek tisztújítását, s gratulált egyben valamennyi, a járáshoz tartozó kistelepülésen nyert polgármesternek. Bakos Tamás Makón Farkas Évát javasolja majd elnöknek.