Hírek

Magyarcsanádon Farkas, Apátfalván Szekeres Lázár favoritja


A makói térség két utolsó utcai választási fórumát ma délután rendezték Magyarcsanádon, majd Apátfalván. Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter mindkét helyszínen közölte az érdeklődők előtt, hogy nem a pártszimpátia, hanem a jelöltek programja alapján döntött arról a kormány, illetve ő maga, hogy Magyarcsanádon Farkas Jánost, míg Apátfalván Szekeres Ferenc postavezetőt ajánlják polgármesternek. Arra kérte a megjelenteket mindkét helyszínen, hogy menjenek el szavazni, és ne csak a polgármesterjelöltekre, de csapatukra is voksoljanak.

Magyarcsanádon mintegy 200-250 érdeklődő előtt kijelentette, a polgármester- és a képviselőjelöltek is támogatásra érdemes megfelelő programmal jelentkeztek, mely egyezik a faluban élők elképzeléseivel és harmóniában áll kormányéval is: a munkahelyteremtéssel és a két kistelepülés élhetővé tételével.

Az apátfalvi fórumon szó esett arról is, hogy a helyi önkormányzat a választás előtti szombaton rendez vacsorával egybekötött idősek napi estet, melyek többen is kampányrendezvényként értékeltek. A mintegy százöten résztvevő közül erre hangosan tiltakozni kezdett Kerekes Gézáné, a Szociális Alapszolgáltatási Központ, Könyvtár és Faluház intézményegység vezetője, mondván az önkormányzat tizenhat éve rendez ilyet, s azért most tartják, mert az eredetileg október 4-i dátumra rászervezett a Fidesz egy templomi programot.

Erre azzal replikázott a Szekeres Ferenc csapatához tartozó Veréb Anett, hogy ő és édesapja magánszemélyként már több rendezvényt is szerveztek, s már a nyáron akartak egy újabbat. Csakhogy az önkormányzat azt mondta, hogy a művelődési házi rendezvények szervezésének a feladata az ottani igazgatóé. A templomban pedig a plébános még a nyáron azt közölte, hogy erre a célra október 4-én tud helyszínt biztosítani. Az idő rövidsége miatt a plakátkészítésben pedig már csak a Fidesz helyi tagjai tudtak segíteni.

Lázár János minderre azt javasolta az idősek napjára meghívott apátfalviaknak, hogy feltétlen mind menjenek el az ünnepségre, egyék meg a vacsorát, érezzék magukat jól. Majd másnap menjenek és szavazzanak Szekeres Ferencre, akit az egyedüli olyan polgármesterjelöltnek tart, aki alkalmas arra, hogy az emberek problémáival foglalkozzék, s akinek esélye van arra, hogy meg is valósítsa, amit ígért.

Lázár János elmondta azt is, hogy országgyűlési képviselővé választása után körbejárta a körzetéhez tartozó településeket, hogy megismerkedjen az ott élők gondjaival, és felajánlja a segítségét. Mindenütt még Makón is fogadta a testület Apátfalva kivételével.

– Kinyújtottam a kezem, de nem kellett, a jelenlegi polgármesternek és a képviselőknek nem kellettem – mondta.