Makó

Lázár János: aki nem Farkas Évára szavaz, az Buzás Péter hatalmon maradását támogatja!


Korom András – Makó

– Miniszter úr több makói lakossági fórumon is elmondta a véleményét a polgármesterjelöltek programjáról. Milyennek látja ezeket?
– A következő négy évben a kormány a helyi programokat fogja támogatni, amelyek minősége, használhatósága és eredménye azon múlik, milyen lesz a képviselő-testület. Van-e bennük annyi intelligencia, tudás, tapasztalat és érzék, hogy össze tudjanak rakni egy olyan elképzelést, amely biztosíthatja a település fejlődését. És itt elsősorban nem az infrastrukturális fejlődésre, hanem a gazdasági növekedésre, a vállalkozások támogatására, a munkahelyteremtésre és a megélhetés biztosítására gondolok. A három polgármesterjelölt programjának áttekintése után egyértelműen az a véleményem, hogy Buzás Péter programja alkalmatlan arra, hogy gazdasági fejlődést hozzon Makó számára: nem lesznek belőle új munkahelyek, nem lesz gazdasági növekedés, és nem fogja kedvezően befolyásolni az életviszonyokat sem. Ezzel ellentétben Farkas Éva programja olyan, amely erős kormánytámogatással alkalmas arra, hogy javuljon a megélhetés, és gazdasági növekedés induljon a városban. Ezért, és nem személyes okok miatt támogatjuk a programját. A kormány nevében köszönetet kell mondanunk a makóiaknak, hiszen az elmúlt húsz évben nagyon sok áldozatot hoztak városuk fejlődése érdekében. A jelenlegi városvezetés azonban zsákutcába viszi az itt élőket, hiszen amit képviselnek, az az elmúlt két évtized. A mai szocialista városvezetés és Buzás Péter programja nem a jövőről, hanem a múltról szól. Azt várja, hogy a makóiak azért szavazzanak rá, mert jó volt az elmúlt húsz év. Ez a választás viszont arról szól, milyen lesz Makó jövője. Azok, akik a jövőt választják Farkas Évára szavaznak.

– És mi a véleménye dr. Kiss Attila, a Jobbik polgármesterjelöltje elképzeléseiről?
– Érdekesek, de nem alkalmasak a megvalósításra. Nem vonom kétségbe, hogy dr. Kiss Attila jó szándékú csapatot vezet, azt is látom, van egy radikális világnézeti meggyőződésük. Azt azonban a választópolgároknak meg kell fontolniuk, ki tudja leváltani a jelenlegi városvezetést. A fideszes jelölt a kormánnyal közösen alkalmas arra, hogy Makónak más jövője legyen, mint amilyen múltja volt. Magyarul: Buzás Péter leváltására csak Farkas Éva alkalmas! Ha valaki változást akar, de nem Farkas Évára szavaz, az tulajdonképpen Buzás Péter hatalmon maradását támogatja.

– Rendkívül erős kampányt folytat a Fidesz Makón, milyen eredményt vár ettől vasárnap?
– Sosem bocsátkozom jóslásokba, minden szavazatért köszönettel tartozunk és meglátjuk mi lesz a választás eredménye. Nem vagyunk könnyű helyzetben, hiszen Farkas Éva négy hónapja jelent meg a makói politikai porondon. Ehhez képest mára már jól ismerik, hiszen számos fórumon és helyen ismertette az elképzeléseit. Mindezt egy olyan ellenséges politikai környezetben tette, amelyben vállalkozókat fenyegetnek meg, ha részt vesznek egy-egy fórumon, vagy amelyben a Farkas Éva mellett megszólalni akarók telefonokat kapnak, hogy semmiféleképpen ne tegyék, mert az egzisztenciájukat kockáztatják. Tudom, hogy ez elmúlt tíz évben a makói Fideszben történtek olyan dolgok, amelyek nem tették szimpatikussá a szervezetet. Arra kérem a választókat, tegyék félre ezeket az érzelmeiket, gondolkodjanak településük jövőjéről, legyenek nagyvonalúak, és a városuk érdekében támogassák Farkas Évát. Ő több mint egy fideszes jelölt, hiszen mindenki polgármestere lesz majd, olyan ember, aki egy egészen más világot képzel el Makón, mint ami eddig volt.

– Országgyűlési képviselőként melyek lesznek a legelső teendői az új testület megalakulása után?
– Szeretném alaposan megvizsgálni azt a gazdaságfejlesztési programot, amelyet a képviselő-testületnek még az idén el kell fogadnia. Ezt minden településtől elvárja a kormány, hiszen nincsenek automatizmusok. Hazugság, hogy Makó majd kap 2-3 milliárd forintot az uniós pénzekből, amelyet aztán az önkormányzat oszthat el. Lehet, hogy egy fillért sem fog kapni. Az összeg csak a város gazdaságfejlesztési programjától függ, az pedig attól, mire lesz képes a polgármester és a testület.