Makó

Lázár János: a választóknak érdemes lesz pihenésre küldeniük a jelenlegi városvezetést


Az Aradi és a Kertész utcák találkozásánál Farkas Éva polgármesterjelölt a makóiakkal közösen írt városi, majd dr. Nagy Jenő, a városrész programját ismertette, ahogy tette ezt egy órával később a Fidesz polgármesterjelöltje már a Bercsényi és a Szilágyi Dezső utcák torkolatában, ahol a városrész programját már dr. Sánta Sándor és Kádár József települései képviselőjelöltek ismertették.

A mindkét fórumon résztvevő Lázár János jó szívvel ajánlotta mindenkinek, hogy vasárnap menjenek el szavazni és voksukat az általa és a kormány által is támogatott fideszes polgármester- és képviselőjelöltekre adják.

– Fontosnak tartom, hogy a következő testületben ott legyen dr. Nagy Jenő, a makói kórház orvosigazgatója, s ott legyen dr. Sánta Sándor és Kádár József is, akik szakértelmükkel részei lehetnek a város megújulásának – mondta. Lázár János hozzátette: 20 év után – ahogy azt Orbán Viktor miniszterelnök keddi makói látogatásakor is elmondta – érdemes lesz a választóknak jól megérdemelt pihenésre küldeniük a jelenlegi városvezetést, ha a változást és a város fejlődését szeretnék.

Dr- Sánta Sándort úgy jellemezte, mint aki ért az emberek nyelvén, s akinek tudására, tapasztalatára szüksége van a városnak, Kádár Józsefet, pedig remek mezőgazdasági szakemberként jellemezte. Makón pedig nem létezik gyarapodás, fejlődés mezőgazdaság nélkül.
Az országgyűlési képviselő nem rejtette véka alá a jelenlegi polgármesterrel kapcsolatos véleményét sem. Szerinte aki a testületi üléseken sértegeti az ellenzéki képviselőket, az a választókat sérti meg. – Nem értem, hogy a lekezelő, tegeződő stílus hogyan fordulhat elő egy ilyen nagy múltú városban.


Lázár János a Honvéd városrészt jelenlegi elhanyagolt állapotával kapcsolatban pedig azt mondta: ha abban húsz év után sincs rend és tisztaság, az a városvezető és az ott élők szégyene. – Szégyen és gyalázat, hogy  itt még van sáros utca, de nem szégyen 20 év után abba hagyni a város vezetését és átadni azt a fiataloknak – tette hozzá.

A fórumon résztvevő nagyszámú romának elmondta: a társadalmi együttélés szabályait mindenkinek be kell tartania, nem lesz nyakló nélküli osztogatás a választás után sem, viszont az új városvezetés nem tesz majd különbséget gazdag és szegény makói között. Lázár János hozzátette: az új polgármesternek kezelnie kell a hozzá fordulók problémáit és segítséget kell nyújtania mindenkinek aki azt kéri. Ezzel összecsengett Farkas Éva aki nyitott városvezetést ígért, folyamatos párbeszéddel a makóiakkal.

A jelölteket támogatásról biztosította Ajtai Tibor, a Lungo drom dél-alföldi régióvezetője és Gillingerné Ráday Krisztina, a Lungo drom helyi vezetője.

További képeink: