Hírek

Kerékpárkormány volt a dohánybolti támadó fegyvere


A Veszprém megyei Dörgicsén fogták el a 21 éves N. Norbertet a rendőrök még tegnap kora délután – ahogy arról beszámoltunk. Ellene a Szegedi Rendőrkapitányság bocsátott ki országos elfogatóparancsot, mert a megalapozott gyanú szerint idén július 15-én 0 óra 31 perckor arcát egy maszkkal eltakarva bement a Szeged, Rókusi körúton lévő Nemzeti Dohányboltba, ahol egy kerékpárkormány csövével megfenyegette az eladót, majd cigit és készpénzt követelt. A zsákmányt egy táskába pakoltatta, amit a házkutatáson a rendőrök lefoglaltak.

A Szegedi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának nyomozói a széleskörű adatgyűjtés eredményeként megállapították a támadó személyazonosságát. A rendőrök tegnap olyan információk birtokába jutottak, hogy a férfi Veszprém megyében egy építkezésen vállalt segédmunkát, ezért a Balatonfüredi Rendőrkapitányság közreműködését kérték. A helyi körzeti megbízottak ellenőrizték a szóba jöhető helyeket. Dörgicsén megtalálták N. Norbertet, akit elfogtak. A férfi saját nevén mutatkozott be a civil ruhás rendőröknek.

Fotók: Balatonfüredi és Szegedi Rendőrkapitányság

A gyanúsítottat még az esti órákban Szegeden gyanúsítottként hallgatták ki. A dohánybolti rablás mellett elismerte, hogy idén július 23-án 21 óra 15 perckor zárás után ő ment be a szegedi Csongrádi sugárúton lévő élelmiszerboltba, ahol egy késsel fenyegette meg az eladót és pénzt követelt. Az alkalmazott ellenállt, ezért csak dulakodás után tudott pénzhez jutni.

A fiatalember vallomása szerint élelmiszerre és bulira költötte a rablásokból származó összeget. A Szegedi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya 2 rendbeli felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette és kezdeményezte előzetes letartóztatását.

 

 

MH-CSMRFK