Hírek

A maffiára hivatkozva zsarolt


A rendőrség rendelkezésre álló adatok szerint V. János tavaly decemberben felajánlotta a sértettnek, hogy megveszi tőle szegvári ingatlanát. A tulajdonos az alacsony vételár miatt visszautasította az ajánlatot. A gyanúsított ekkor két emberét küldte a sértettre, akik családja kiirtásával fenyegették meg a fiatalembert, aki így már engedelmeskedett. Ügyvéd előtt aláírt egy adásvételi szerződést, amelyben a vételár átvételét is elismerte. A gyanúsított tulajdonjogát a földhivatal ez alapján bejegyezte az ingatlan-nyilvántartásba.

A gyanúsított 2014 januárjában ismét megkereste a korábbi sértettet. Ekkor azt ajánlotta neki, hogy vegyen át tőle egy prosperáló gazdasági társaságot. Azt a hamis látszatot keltette, hogy a sértett egy per-, teher- és adósságmentes céghez jut ezáltal, amiből jelentős bevételre tehet szert. Az adásvételi szerződés aláírásának napján azonban kiderült a valóság, ugyanis a NAV köztartozás miatt végrehajtási eljárást kezdeményezett a gazdasági társasággal szemben.

V. János 2014 augusztusában egy másik szegvári házra is szemet vetett. Az ott lakót azzal fenyegette meg, hogy egy korábbi károkozása miatt a maffia jelentős pénzt követel tőle, ha nem fizet, megölik. Felajánlotta, hogy kiegyenlíti a tartozást, de cserébe az ingatlana tulajdonjogát kérte. Mivel azonban a házra elidegenítési tilalmat jegyeztek be, ezért arra csak adásvételi előszerződést kötöttek, amiben a sértett elismerte, hogy a vételárat megkapta. Ebből a lakásból a sértett ki is költözött, helyette a gyanúsított és családja rendezkedett be.

A Szentesi Rendőrkapitányság nyomozói a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság speciális támogató egységének közreműködésével itt fogták el V. Jánost tegnap hajnalban.

Ellene zsarolás bűntette, csalás bűntette, valamint hamis magánokirat felhasználása vétségének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás a Szentesi Rendőrkapitányságon. A rendőrök V. Jánost őrizetbe vették és kezdeményezték az ügyészségen, hogy tegyenek indítványt a bíróságon a gyanúsított előzetes letartóztatására.

MH-CSMRFK